Hoppá, igenis van választás, méghozzá állati jó!  A Fővárosi Állatkert idén jól összerakott kis színessel szállt be a politika kampányplakátok küzdelmébe. Igaz, nem voksokat kérnek, hanem adónk egy százalékát. És mit ígérnek? Jó programot és szimpatikus képviselőket.

Biztos, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki a napokban fedezte fel az Állatkert legújabb sztárjának, az 2010 januárjában született gorillakölyöknek a főszereplésével készült plakátot. Válaszd az állatokat! – felszólítással kér minket, hogy adjuk az intézménynek adónk egy százalékát.

 

Ha ilyen felajánlásra még nem is állok készen, de az állati szeretet jegyében összegyűjtöttem egy csokorra való magyar dalt, mely valamilyen szállal kötődik az állatvilághoz. Egy zenekart diszkrimináltam: a Kispál és a Borzot, ők ugyanis a fél állatkerttel foglakoztak már dalaikban, a fecskétől, a kígyón át a bálnákig és a macskáig.

A lista tizedik helyén a sorból kicsit kilógó Teddy Bear került az Amber Smith-től. Őt követi a szintén erősen elvonatkoztatós Kamikaze bárány a Quimby tolmácsolásában. A hetediken egy Medúza szól megzenésítve, ezt az Emil Rulez!-nek köszönhetjük. A hatodik gyerekkorom nagy slágere az Omegától.

 Jaja, a Fekete Pillangó.

Ötödiknek rangsoroltam a nevében állati Animal Cannibalst, illetve felejthetetlen és utolérhetetlen debütáló dalukat, a Takarítónőt. A Prosectura Lepkéjének is csak azért sikerült megelőznie, mert elfogult vagyok a gitáros zenék irányába. És hát a „Lelkem mélyén egy lepke vagyok” mondanivalóval bárki tud tökéletesen azonosulni.

Bronzérmes a Kistehén Tánczenekar. Tőlük hosszas töprengés után a Virágok a réten került be, csak mert úgy szép, hogy nem giccses, és nem is túl fennkölt. A Republic Repül a Bálnája végül a második helyre szorult, ugyanis az első lássuk be, ennél a témánál csak az Állatkerti útmutató lehet, Halász Judit előadásában.

És ha már témánál vagyunk, íme egy egész galériányi kép a berlini állatkertből, ami egyébként a Budapester Strassen van (ezt le se kell fordítani), és még elefántos kapuja is van!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napilajk.blog.hu/api/trackback/id/tr171909769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása