Very-very muchNyájas Olvasó, megint hoztuk a formánkat, a melegfelvonulás szokás szerint kivitte az utcára a leghangosabb látens buzikat, csak hogy a másságukat vállalókat megpróbálhassák szétcincálni. Örömünkre szolgál, hogy nem igazán sikerül, és 3-4 év még a rendőröknek is elég lehet ahhoz, hogy megtanulják a dolgukat. Csak így tovább, mi a magunk részéről néhány dallal szeretnénk hozzájárulni a dologhoz.

Például ezzel, ami az egész alapjaira utal. The world united, ahogy a svédek másik zenei agytrösztje (mellesleg filozófus is) fogalmaz.

 

Vagy itt van ez a derék előadó (bitang jó csaj még mindig), aki fiúnak született, (noch dazu zsidó fiúcskának), és most arról énekel, hogy ő szabad.

 

Ehhez képest szinte elenyésző jelentőséggel bír a katolikus iskolában nevelkedett brit fiatalember, aki a saját identitásának felefedezéséről írt olyan dalt, ami idestova huszonöt éve napjában egyszer valahol elhangzik.

 

És egy kis hippiromantika, már megint a svédektől. Mi lájkoljuk ezt a dalt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napilajk.blog.hu/api/trackback/id/tr22996447

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Akik személyükben igazolják a Melegfelvonulás létjogosultságát 2011.06.19. 17:20:15

Egy komment az előző posztomhoz: Nem értem miért nem tudjátok, ti liberálisok megérteni a homoszexualitást ellenzők érveit. Én nyugodtan beszélhetek a nemzeti radikálisok nevében, és meg is fogalmazhatom az érveinket a homoszexuálisok ellen. Azért íté...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.06.19. 14:31:14

A rendőrök mindig is tudták, csak ma már nem éri meg "egyeseknek" a balhé.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.06.20. 08:57:18

kivitte az utcára a leghangosabb látens buzikat"

akkor ha valaki valakai ellen tüntet, akkor az az?
értem.

akkor ez az alapja hogy tulajdonképpen hitler is cionista volt, de szerinted filoszemita is, és az SS-őrök is tulajdonképpen szerették a zsidókat

annyira ostobák vagytok már megint a baloldalon, mindenki élhetne békében, de nem, a pártok által támogatott felvonulással csak az indulatokat gerjesztik, így - ti tényleg nem veszitek észre ?! - pont ellentétes eredményű a felvonulás. a degenerált melegek, kik remélem csak elenyésző része a normális melegeknek, meg buta módon kimennek felvonulni, mert ez a trendi, nincs jobb dolguk? nem olvasnának inkább egy könyvet? néznének filmet, zenét, csendes séta a parkban stb. de az üres ostoba libsi prováció azért megy : "buta neoliberális vagyok, de azért jól érzem magam, hiszem hogy nekem van igazam, fontos vagyok, jogaim vannak,

demokrácia, hamburger, globalizmus

ésatöbbi"

a pártok meg lophatnak, maguknak és világbanknak, senkit se érdekel más csak a napi cirkusz meglegyen.
tény, hogy nem agysebészek tüntetnek ellenük, de ez nem azt jelenti, hogy ne lenne igazuk.
mind a homo-, mind a hetero-ellen felvonulásokat be kell tiltani, nincs funkciója, nincs haszna, csak provokál, csak eltereli a figyelmet. és eltereli a forgalmat.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.06.20. 10:00:08

@tesz-vesz:
Ki a fenét érdekel, hogy pár "degenerált" fölvonul egy rekkenő nyári délutánon a város közepén? Engem pl. nem. Nem az én dolgom. Se pro, se kontra, nem is megyek oda.

Az ellentüntető valamiért azonban érintettnek érzi magát, mert ott van. Szándékosan kimegy, ordibál, dobál - nekem egyébként ez sokkal inkább degenerált viselkedés. De miért teszi, ha tőle ez az egész abszolút idegen? Mit zavar az valakit, ha valaki más meleg?

Ha a kormány ellen tüntetnek, az nem Orbán alacsonysága vagy Szíjjártó butasága ellen történik, hanem a "kiváló" kormányzati munka ellenében.

A melegellenesek azonban egy veleszületett tulajdonság ellen tüntetnek. Olyasmi ellen, ami nem akaratlagos - így a tüntetésük értelmetlen egyébként. Ez nem egyetértés kérdése, befolyásolni senkit sem lehet. És nem is szabad. Ezek a seggfejek szokták humoros kedvükben hangoztatni, hogy addig nem baj, amíg nem kötelező. A heteroszexualitás kötelező?

Mellesleg ezt a meleg büszkeséget én sem érzem jónak így. De ettől még soha sem vitatnám el azt a jogát bármelyik embernek, hogy olyan legyen, amilyen. A legtöbb meleg távol marad ettől a felvonulástól, mert még ők sem érzik magukat ezzel azonosnak. Szóval a kérdés marad: a főhomofóbok minek mennek oda?

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.06.20. 14:12:22

@tesz-vesz: @Reckl_Amál: És még egy (szerintem) figyelemre méltó apróság, amit nem is nagyon szoktunk emlegetni: ezzel az eseménnyel arra emlékszik a meleg közösség, hogy annak idején kiálltak az állandósult vegzálásuk ellen. Hogy normálisnak tekinthessék magukat, ne valamiféle izének.
Ahogy engem sem izgat az augusztus huaszadiki körmenet. Pedig mit is tudunk elmondani a katolikusokról (főként a papokról) úgy általában? Pederaszták, de vagy a pedofília, vagy a homoszexualitás tuti adott. A magyarok közül a vezetőség még masszívan együttműködött a kádári diktatúrával. Spiclik, besúgók, akik a hatalomért az Ördögnek is lefeküdtek. Szó nélkül támogatták a Krisztus népét hidegvérrel kiirtó rezsimet, mert a kommunizmus közös ellenség volt. Még mindig visszasírják azokat az időket, amikor a vitákat a saját oldalukra autodafékkal intézték el.
És ez pont annyira jellemző a teljes katolikus közösségre, mint a Pride az összes melegre.
És nagy barom lenne, aki kimenne tüntetni a körmenet ellen. Ahogy nagy barom az is, akit a meleg büszkeség ragadtat hőbörgésre.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.06.20. 14:55:26

@stivanleroy:
A meleg büszkeségnek természetesen az az értelme, hogy valaki büszke az önazonosságra, amelyet én a legnagyobb szabadságnak tartok a világon.

Egy bökkenő van. A Pride(.hu) közössége nem feltétlenül gondolkodik ilyen árnyaltan. Sokan közülük tényleg a szexuális orientációjukra büszkék, ami szintén nem baj, csak értelmetlen. (l. elég szomorú élete lehet annak, akinek a legnagyobb teljesítménye, hogy magyarnak (amerikainak, hollandnak, kongóinak) született)

A felvonulók közül sokan tényleg provokálni mennek ki, és nem ritka köztük a heterofóbia sem. Fél évtizede fórumozgattam náluk, és néha iszonyú sötétségbe botlottam.

Szóval tök olyanok, mint sok nem-meleg. :) Akkor meg miről is beszélünk?

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.06.20. 14:59:16

@Reckl_Amál: Arról, hogy sötét az, aki mást a valamilyensége miatt támad :-)

padmasambhava 2011.06.23. 14:49:27

Nagy taps S.T.Ivannak !

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.06.24. 08:32:03

@padmasambhava: :-) No lám csak, a rég látott Nyájas Olvasó :-)

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.06.26. 12:09:06

@padmasambhava: Én nem igazán, a rokonságban ilyenkor akad néhány ünnepféle. Inkább a Szent Iván-éj adhatta az apropót :-)

padmasambhava 2011.06.26. 14:26:11

@stivanleroy: Ah, nem kapcsoltam...

Budapesten voltam pénteken-szombaton. Kicsit kijózanító volt (ha egyszer van ott az ember évente, akkor nagyon látja a különbségeket...). Most éppen Hócipöt olvasgatok (férjem bement egyszer a Váci utcai újságboltba és közölte velük, hogy I like to buy the last "Hokipo"...) - az most éppen bohócügyi államtitkárral van tele.

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.06.26. 19:45:38

@padmasambhava: Hokipo... nem rossz. Egész jól kikupáltad, hogy nem Ószipót akart ;-) . (Használgatok a telefonomon egy jópofa navigációs programot, az tud vicceseket mondani. Azt hiszi ugyanis, hogy német vagyok, így ő is németül mond mindent. A magyar utcaneveket is, úgyhogy mindig széles vigyorral érek haza, mikor be kell fordulni a Kicselli utkára - nélküle is odatalálnék, persze, de tesztelgettem a megbízhatóságát)
Igen,ez a bohócügy szinte csak a jéghegy csúcsa.
Hát... Nem tudom, Pesten mi változott - benne élve nem nagyon tudok rá büszke lenni.
:-(

padmasambhava 2011.06.26. 20:45:41

Ja, a magyar írásmódot mindig angolul akarja kiejteni (és nem tudom elérni, hogy ne utkát mondjon...)

Ami feltünik, az a sok megüresedett üzlethelység a belvárosban. De a király büszke lenne ránk : jó sok mindenféle T.Rudit vettünk !

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.06.27. 05:05:56

@padmasambhava: Na azér'! De ne félj, legközelebbre megtöltik a boltokat. És fővesztés terhe mellett kötelező lesz ott vásárolni.
Hacsak a Demján elvtárs nem lesz megint erősebb...

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.06.27. 12:39:38

Túró Rudi? És az a sok cukor meg csokoládé? CBA Rudi - az az egészséges édesség. Azt falja a magyar!

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.06.27. 15:31:55

@padmasambhava: Apropó, kellene egy kis segítség, és szerintem Te nagyban meg tudnád könnyíteni az életemet. Ha a nyomtatott sajtó és az internet viszonyáról szóló cikkeket akarok németül olvasni, milyen kifejezésekre keressek rá?
Az online Medien - Printmedien eredménylistája nem győzött meg, a gedruckte Presse viszont nekem nem tetszik, valahogy nem érzem létező kifejezésnek...

padmasambhava 2011.06.27. 19:22:11

Hm, be kell valljam, nekem a gedruckte Presse elég szimpatikus, megpróbálnám még a Druckmedia/Printmedia és Online Media kifejezéseket (tehát semmi újjal nem jöttem elö). Az angolszászok nagyon sokat tárgyalják ezt a témát - a német nyelvüek szerintem sokkal kevesebbet.

Egész pontosan mit értel alatta : az interneten megjelenö újságokat, vagy inkább a blogoszférát és hasonlókat ?

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.06.27. 20:13:38

@padmasambhava: Leginkább: is. Komolyan el kellene mélyednem a printmédia haldoklása-átmenete az online felé témakörben. Azaz másfelől az online előretörése tájékán, magyar és nemzetközi fronton is - nagyon is ideértve a blogoszférát is (ld. Huffington Post).
A tippeket köszönöm, majd megguglizom alaposan.

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.06.27. 20:15:01

@stivanleroy: És egész rokonszenves dolgok jönnek, tényleg :-) .
süti beállítások módosítása