Kétségkívül állattanilag a húsvét a legidiótább ünnep. De ha már valamiért kitalálták, hogy a nyúl tojja (vagy csak hozza?) a csokitojásokat meg a színeseket nem árt, ha megjegyezzük: életveszélyes fenyegetést is jelenthet egy tapsifüles. Húsvéti különposzt Monty Python videóval.  

Íme egy linkekkel dúsított lista az emlékezetemben legélénkebben ugrándozó nyulakból.  

Elsőként a Kockásfülű nyulat említeném. Nem elég, hogy minden ébredés után tornázik, de kiváló problémamegoldó is.  És azt se felejtsük el, hogy akárcsak Dumbó, ő is a fülei segítségével repül, minden állattani ismeretre rácáfolva.

A világért se hagynám ki az egészséges táplálkozás népszerűsítéséért sokat dolgozó  Tapsi Hapsi, akinek baráti körébe tartozik a Kengyelfutó gyalogkakukk és a Prérifarkas utolérhetetlen duója.

És ha már farkas, az egyik legismertebb külön névvel nem ellátott nyúl a szovjet Nu pagagyí (No, megállj csak) hőse, akit a szintén meg nem elkeresztelt egyszerűen csak a Farkasként megalkotott figura kerget.

Szintén nem agyalt sokat hosszúfülű  hősének elnevezésén Milne, aki a Micimackó környezetébe helyezte Nyuszit. Talán kicsit okoskodó, főnökősködő nehéz eset. De az ember hamar a szívébe zárja, akárcsak a Százholdas Pagony többi lakóját. Igaz egyes pletykák szerint kokainozik, azonban ezt sem ő, sem barátai és üzletfelei nem erősítették meg.  

És hogy mennyire igaz, hogy állattal sok minden el lehet adni: arra az egyik leghíresebb logó nyúl a Playboy nyuszi példája a legszebb bizonyíték.

Ha esetleg ennyi nem lenne elég, vagy a szinkron zavar, akkor ezt a videót ajánlom.

A bejegyzés trackback címe:

https://napilajk.blog.hu/api/trackback/id/tr981896493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása