Táncparkett az egész világ – mondhatnák a napjainkban egyre gyakrabban feltűnő flashdancerek. A modernizált shakespeare-i gondolat képviselőinek előfordulási helyei leggyakrabban a pályaudvarok, plázák, és egyéb hangosítással rendelkező épületek. Céljuk: a közös, valamilyen módon előre begyakorolt tánc.

Ha valaki még nem találkozott volna ilyen akcióval: szerveződésre ugyanolyan, mint egy flashmob: adott jelre az e célból összegyűlt csapat előad valamit. Általában ez esetben a jel a zene, a produkció pedig táncos.

Az első felvételek hozzám egy 2009-es januári akcióról érkeztek (bármily hihetetlen, egy nálunk közepesen átlagos reklámokat produkáló telefonos cég hirdetéséről van szó).

Aztán a második videót Belgiumból kaptam. Ott a Muzsika hangjaiból elhíresült dallal bolygatták fel a központi pályaudvar unalmas életét. Az egyik kedvencem ebből a kategóriából, mert látszik rajta, hogy mennyire könnyen bele lehet vinni az embereket (nemtől, kortól függetlenül) egy kis hülyéskedésbe.

 

Mára teljesen elvesztettem a fonalat a világszerte zajló akciók tekintetében. Mondjuk az MC Hammer örökbecsű dala ihlette verzió egy különlinket mindenféleképpen megérdemel.

 

De érdemes unatkozással töltött perceinkben tovább keresgélni a youtube-on, az emberi fantázia határtalan, erre számos bizonyítékot találunk ebben a táncos kategóriában is.

 

 

Ami még jobb hír: még tavaly decemberben hallottam róla, hogy Magyarországra is betört a köztéri ön-és közszórakoztatás vadonatúj formája. És idén az eddig kifejezetten szürkére sikeredett tavaszba vigaszként berobbant egy újabb, kifejezetten látványosra sikerült közösségi performansz: a havervagytánc egy budapesti bevásárlóközpontból.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napilajk.blog.hu/api/trackback/id/tr231924452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása