A ljubljanai divízió I-es világbajnokság pénteki sorsdöntő mérkőzését 4-1-re elvesztette a magyar jégkorong válogatott a szlovének ellen így nem sikerült visszajutniuk az A csoportba. A torna legjobb védője magyar játékos lett, Horváth András személyében. (Saját cikk a vébé végeredményéről, melyet előközlök.)

 

 

Péntek este a magyar csapat majdnem a házigazda szlovéneknél is esélyesebbnek tűnt az A csoportba való visszajutásra, azonban szomszédaink hamar elvették reményeinket. A döntő mérkőzésnek számító péntek esti meccs első percében már gólt szereztek a mieink ellen. A magyar csapat még a harmadon belül tudod egyenlíteni: Vas Márton lövése jutott be a szlovén kapuba. Az 1-1-es állás után már csak a szlovének voltak eredményesek, méghozzá háromszor, így alakult ki a 4-1-es vereség.

 

Ted Sator , a válogatott vezetőedzője a mérkőzés után elmondta, hogy a második harmadban kapott sok büntetés (Omar Enafatti 10 perces fegyelmijével együtt összesen 20 percnyi, a 20 perces játékrészben) nagyban megakadályozta a csapatot abban, hogy a saját képére formálja a játékot. Hozzátette: a fiúk nagyon jó teljesítményt nyújtottak a héten. Egyébként három évvel ezelőtt éppen Sator irányította azt a szlovén válogatottat, mely elverte a magyarokat, és feljutott az A csoportba. Nagy Gergely – azon túl, hogy elmondta, hogy csalódottak – hozzátette: „ma este a szlovének voltak a jobbak”.

 

Fekete Dániel a meccs után elmondta: „A szlovén csapat az egész mérkőzés alatt uralta a játékot, sok volt a kiállításunk, talán emiatt nem tudtunk felpörögni, hiába védekeztük ki az emberhátrányos perceket. Az utolsó harmadra teljesen elfáradtunk, és sajnos egyből az elején ki is használták az emberelőnyüket.(ez volt a szlovének harmadik találata a meccsen)”

A magyar csapat még így is rekordot döntött, ugyanis a hazai jégkorong-történelemben 1927 óta nem volt arra példa, hogy három egymást követő meccsen ne kapjon gólt a válogatott. A kiváló védekezés kapcsán mondta Kovács Csaba még a szerdai, brit mérkőzés után, hogyha egy csapat ennyi ideig nem kap gólt, akkor az a jó csapatmunka eredménye. Majd hozzátette: nagyon büszkék Hetényi Zoltánra, aki nagyon magabiztosan véd. A fiatal kapus egyébként két mérkőzést védett végig kapott gól nélkül ( lengyelek és a britek ellen játszott 60-60 percet), a horvátok ellen a harmadik harmadban Rajna Miklós kapott bemutatkozási lehetőséget.

 

A tornán 12 pontot szerzett a magyar válogatott, először Dél-Korea válogatottját győzte le 4-2-re, majd a lengyeleket 6-0-ra, harmadikként a horvátokat 8-0-ra. A briteket 2-0-val múlták felül. Péntek este szenvedték az egyetlen vereségüket, ez döntött az A csoportba való visszajutásról, így jövőre is a divízió I-es vébén indul a magyar válogatott.

 

(Szolgálati közlemény a végére, akit pont a hoki része nem érdekel az elmúlt egy hétnek, annak születik majd bulvárosabb anyag, csak még ki kell hevernem, hogy tegnap éjjel boldogra ittam magam, méghozzá alaposan.)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napilajk.blog.hu/api/trackback/id/tr551948433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása