Még hogy a politikusokat nem lehet szeretni?! A magyar-izlandi párhuzam legszebb bizonyítéka, hogy csak nekik és nekünk van olyan pártunk, amire méltán lehetünk büszkék. Reykjavíkban választást nyert a Legjobb párt, Magyarországon pedig a Kétfarkú Kutyapárt hódít.

Győzött a Legjobbik

Anno az Index írt nagyon tanulságos és a témában való irigylésre méltó elmélyülést felmutató cikket arról, hogy Magyarország nem Izland. (Tegyük hozzá, kapcsolat azért akad...) Mióta tudomást szereztem a csupán fél éve (!) alakult, humoristákból álló Legjobb Pártról, azóta bizony nem bánnám, ha egyben, s másban mégis hasonlítanánk. A szervezetet tulajdonképpen nem lehet a szó hagyományosan vett értelmében politikainak nevezni. Hiszen a humoristák csupán azért tömörültek, hogy kifigurázzák az áldatlan közállapotokat a gejzírek és a furcsa nevű vulkánok földjén.

Sok vidám percet okoztak már idén az izlandiak, persze némi hamus bosszankodással vegyítve világszerte, azonban azt nem gondoltam volna róluk, hogy tényleg megválasztanak egy hivatásosan poénkodó csapatot a fővárosuk élére. Még akkor is, ha a mi politikai tablónkat elnézve úgy gondolom, hogy egy ilyen pártot én is szívesen megválasztanék Budapestre. Már csak azért is, mert az izlandi választásokon győztes Legjobb Párt egyik választási ígérete az ingyen törülköző volt (minden uszodába - egyelőre.). Azt pedig Douglas Adams kiváló regénye óta tudjuk, hogy mennyire fontos dolog ez az eszköz az életben (nem volt olyan régen a Törölköző Nap, ugye olvasták a vonatkozó anyagot?). A Disneylandről, a „fenntartható átláthatóságról” és a össze-vissza fecsegők állatkertbe zárásáról nem is beszélve.

Ha valaki nem hallott volna róluk, íme a kampánydaluk. Érdemes a beszédet meghallgatni a végén…

  

 Amikor két farok csóválja

 

 

Lényegesen rövidebb bemutatást szentelnék a Kétfarkú Kutya Pártnak. Anno az örök élet, a hegyet Szegednek, és az ingyen sör ígéretével szállt bele a 2006-os választási kampányba. Jelöltjei kétfarkú kutyák voltak, így érvényes szavazatot nem lehetett leadni rájuk. Ki tudja, talán 2014-ben ők lesznek a legjobbak! Addig is itt egy előttük tisztelgő filmetűd, melynek elkészítéséhez nekem is szerencsém volt hozzájárulni. Az alkotás bemutatja, mi mindent is köszönhetünk a Kétfarkú Kutya Pártnak, a vicces plakáttól az átragasztott reklámokon át sok-sok meglepő és mulatságos dolog van benne. Házi feladat: na, mi az a városi lóf*szka?

 

 


A bejegyzés trackback címe:

https://napilajk.blog.hu/api/trackback/id/tr432043320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása