Hát nem bűbájosak?Lájkoljuk a testvéreket is. Hát persze, miért is ne tennénk? Különösen, ha tehetségesek. A vízzé nem váló vér hatalmáról talán most nem ömlengenénk hosszasan, remélhetőleg elnézi ezt nekünk a Nyájas Olvasó. Inkább mutatunk testvéreket. Valódiakat és jelképeseket, magyarokat és külföldieket. Mert ma ilyen napunk van. Fogadják szeretettel, amúgy is a jó idő közeledtét ígérik.

Talán a legismertebb és legsokoldalúbb magyar művészdinasztia a Péterfy család (és összes felmenőik), de erre a történetre nem elég egy pénteki posztnyi hely. Bocs. Viszont. Vannak mások is. Vagy voltak, helyesebben. Sajnos fogyatkoznak, és mi ezt fölöttébb helytelenítjük.

Ami különösen érdekes bennük, az a hasonlóság. Sokszor mutogattak róluk képeket: a legidősebb és a középső hasonlítottak egymásra. A középső és a legkisebb is. A legidősebb és a legkisebb viszont már nem igazán. Na, erre tessen gombot varrni a Nyájas Olvasónak. A két nagyobbik színész volt. Egyikük a huszadik század legkarizmatikusabb férfiszínésze, másikuk (előre is bocsánat) a legkarizmosabb (tényleg roppantul sajnálom, próbáltam kihagyni, de nem sikerült). Latinovits Zoltán (Ady Endre magyar hangja) és Bujtor István (Bud Spencer magyar hangja, és ebből fakadóan Ötvös Csöpi, a Balaton Piedonéja). A legkisebb fiú zenész: Metró, LGT, Skorpió – Frenreisz Károly. Ő még mindig köztünk van, és változatlan kedvvel pengeti egy kézzel a térde alá engedett basszusgitárt (egyébként kivitelezhető a dolog, ha elég erősen üt az ember a húrra, amikor bal kézzel lefogja, az megszólal – ezt hívják tapping technikának). Egy ritka (és) élvezetes felvétel hármukról:

 

 

Az apropónk egyébként sajnos Latinovits halála: 1976-ban június 4-én ért véget élete (máig bizonytalan körülmények között).

Úgyhogy gyorsan mutatunk valami vidámabbat is a fivérek után. Két nővért, akik mindent magukért tesznek. Na jó, persze hogy nem, de remélem, érzik, mekkora felelőtlenség csak úgy vakon fordítgatni, bele a levegőbe. A két hölgy nem rokon, és a dal is a női öntudatra ébredés egy himnusza (és nem árt neki az sem, hogy a kívántnál kevesebbet fogó – noha bizonnyal sokat markoló) Elvált nők klubjában is előkerül. Diane Keaton ijesztő SZTK-kerete feledteti velünk a sokkot. Fogadják azért sok szeretettel.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napilajk.blog.hu/api/trackback/id/tr122055406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása