Makes the world go roundAki manapság nem politizál, az nem is ember. Vagy blogger. Vagy mi. Muszáj vagyunk tehát mi is hozzászólni a kurrens témákhoz. Pedig nem nagyon akartunk, tessék ezt elhinni a Nyájas Olvasónak. De ha már az Egyetemes Steve Jobs Egyház Magyar Prófétái, az Appleblog alkotói is reagálnak az eseményekre, mi is muszáj vagyunk. Bocs. De meg szabad nyugodni: a kisebbik rosszat választottuk inspiráló témánkként.

Persze, ahogy nézzük. De ez a történet hamarabb tisztázódhat. És idővel minden visszaállhat a maga rendes kerékvágásába. Legfeljebb később állunk át a fehérjealapú kerítésekre. Zágsón, ahogy mondani szokás. Addig is tekintsenek meg egy kis válogatást, kinek mi jut eszébe a föníciaiak veszedelmes találmányáról.

Először is tisztázzuk: a pénz fontos. Ez hajtja a Föld kerekét, ahogyan azt már a weimari idők végén is oly találóan tisztázták az illetékesek. Így valahogy:

 

Némileg később egy soknevű művész már egyenesen a klasszikus alapanyagáról írt kiváló dalt (most tényleg, az egyik legjobb Prince-nóta). És akkor cím alapján még hivatkozhatnánk a Diamonds and Pearlsre is.

 

Igazából kezdünk elbizonytalanodni a dalok sorrendjét illetően. De akkor most mondjuk jöjjön egy másik, szintén a klasszikusokra hajazó dallamvezetésű sláger. Mert azért jó, ha van.

 

Egy másik műfaj klasszikusa, kicsit korábbról. Különösen szeretjük, ha egy hangszerelés kreatív. Például zörejeket vagy más hangokat épít be a végleges zenébe. Például így.

 

És nem utolsó kérdés az sem (csak a mai felsorolás utolsó témája, végül, de nem utolsósorban, hogy modoroskodjunk is egyet), hogy jut hozzá az ember. A legjobb csak úgy, semmiért. Tessék figyelni a zenészeket: az Első Emelet és a Halászbástya Ismeretlen Széplánya ugyan nem szerepelnek a videóban, de bizonyos Collins, Clapton és Sumner urak igen (utóbbiról édes adalék: tekintélyes mennyiségű szerzői jogi bevétele van Mark Knopfler dalából neki is, ugyanis az I want my MTV-t a Don't Stand So Close To Me dallamára énekli...).

 

Hát, ennyit a politikáról.

A bejegyzés trackback címe:

https://napilajk.blog.hu/api/trackback/id/tr822059336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása