stivanleroy 2010.06.07. 11:28

Csóközön!

Csók, AnyuMert megjött a jó idő. Meg amúgy is: lájkoljuk a szerelmet és a csókot is. Azt különösen. Pláne, ha a nap szülöttei közül ketten is beleépítették életművükbe. És azt sem bánjuk, ha ugyanarról a szerzeményről van szó. Ugyanaz, mégis más. Csak egy valami közös: a csók. De az épp elég. Fogadják szeretettel, és ha tehetik, csókoljanak meg valakit ma (is).

Na jó, annyit azért elárulunk, hogy a vezérfonal nem a csók lett volna. De aztán mégis változtattunk a koncepción: sokkal jobb, mint bármi más téma. Ezzel együtt mutatunk mást is a Nyájas Olvasónak: az alapötletet mégis csak a nap szülöttei adták. Közülük az idősebb itt épp az akkor még ifjú vadóc Robbie Williams mellett ereszti ki a torkán, ami csak belefér.

 

Igen, Tom Jones ma ünnepli születésnapját. Őszinte jókívánságaink kifejezése mellett vessünk egy pillantást arra a nótára is, amivel hosszú évek után visszatért a köztudatba:

 

A dal érdekessége, hogy feldolgozás. Az eredetit a korábban már emlegetett Prince Roger Nelson követte el. Aki - mit ad isten, hát nem kicsi a világ? - szintén ma született. Ám vessenek minket a mókusok elé, de nekünk az Art of Noise – Tom Jones változat jobban tetszik. Persze ez sem rossz:

 

De valahogy úgy tűnik, a feldolgozások a Prince-nótákhoz olykor többet hozzá tudnak tenni, mint amennyit a Mester egója az eredetibe bele enged. Vegyük például ezt a dalt (át lehet ugorni, a videó kissé... hát, egyhangú. A hang a lényeg).

 

Így viszont nagyot üt. Telitalálat. Riszpekt, és persze lájk. De nagyon.

 

És akkor vissza a csókokhoz. A dolog népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, minthogy távolba szakadt hazánkfia, Gene Simmons együttese is erről nevezte el magát. Nemrégiben jártak erre, úgyhogy szinte csak jelzésértékkel villantanánk fel legnagyobb slágerüket.

 

Akkor már egy kis egzotikum inkább. A török pop legnagyobb dobása, Tarkan. És a Simarik című sláger. Nem a jócsajos-üldözős (bár azt is nagyon szeretjük, és nem is tiltjuk meg senkinek, hogy ráguglizzon), és nem is Holy Valance-féle remake (hallott valaki azóta a hölgyről? Ugye.).

 

És végezetül, megismételve mintegy bevezető intelmünket, egyszersmind befogva ennen szánkat, a Right Said Fred örökbecsű üzenetével kívánunk a Nyájas Olvasónak nagyon szép napot.

A bejegyzés trackback címe:

https://napilajk.blog.hu/api/trackback/id/tr202060107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása