stivanleroy 2010.06.09. 10:59

Vissza a

Soha senki nem nevezhet...Ma negyvenkilenc éves a nyolcvanas évek legfőbb időutazója, a Marty McFlyként alanyi jogú teljes körű sztárrá avanzsált Michael J. Fox. Aki nem teljesen önzetlenül ugyan, de egyúttal a Parkinson-kór elleni küzdelem egyik legfontosabb támogatója lett. És persze soha, senki nem nevezheti nyuszinak. Boldog születésnapot!

A napjainkra már generációs közös nevezővé nemesedett trilógiáról nem mesélnék sokat, és kivételesen Foxról sem. Egymástól függetlenül is szeretjük őket, a szövevényes családfáktól a korszakkritikus poénokon és Emmett Brownon keresztül a belevaló recepciósokig. De ha már ez a sorozat az, ami legeslegelsőnek beugrik a színészről, kalózkodjunk kicsit erre. Mert nem szabad elfelejteni, hogy a zenéjük is fontos volt a filmeknek. Vegyük csak a kétslágeres csoda Huey Lewis and The News klasszikusát (Christopher Lloyddal és a DeLoreannel):

 

Vagy ha már zene, első rész és poénok (és Parkinson, hogy komoly dolgokkal is foglalkozzunk néha): ez az a jelenet, amit több okból is szeretünk. Egyrészt jó a slusszpoén, másrészt jó a köztes poén (avagy a klasszikus slágerek nem születnek, hanem szülik magukat), harmadrészt jó látni a heves tekerést a gitáron. Amit sajnos már nemigen lehetne megismételni.

 

A második rész is aranyos, miközben zeneileg már érezhetően távolodik a saját korától. Az évtized (mármint a nyolcvanas évtized) egyik legnagyobb sztárja azért feltűnik a filmben, talán legjobban sikerült dalával.

 

Öt év múlva ez lesz a nosztalgia, tessék vigyázni!

De ha már itt tartunk, vessünk egy pillantást az eredetire is, ha másért nem, hát Michael Jackson emlékére:


Michael Jackson - Beat It (Official Music Video) - Watch more top selected videos about: Michael_Jackson, Soul

 

 

A harmadik, a Vadnyugaton játszódó rész már merő kilencvenes évek eleje. Vissza a rockhoz. A kőkemény és őszinte, talpig szakállba rejtőző rockhoz méghozzá: a filmben is feltűnő ZZ Top (sokat nem kellhetett sminkelniük) filmhez írt dala:

 

Egy generációnak fontosak ezek a képsorok, az alámondásos-másolt videószalagok hőskorából (ezt sem magyarázzuk el a fiatalabb olvasóknak, ez volt a torrent elődje, mondjuk).

Köszönjük őket, és még egyszer boldog születésnapot kívánunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://napilajk.blog.hu/api/trackback/id/tr442068172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása