House is where the heart isÖtvenegy éves a legismertebb amerikai orvos, aki nem mellesleg született brit. Sőt, ebben a minőségében már jóval azelőtt sztár volt az óceánon innen, de a csatornán már túl, amikor hülyének nézték volna azt, aki egy hihetetlenül tapló, pikírt orvosról akart volna sorozatot gyártani. Pedig ez igenis durranhat nagyot. Főleg, ha Hugh Laurie játssza.

Érdekes ember, érdekes történet: Amerika egyik legnépszerűbb sorozatának cím- és főszerepében egy ízig-vérig angol fickó látható. Akinek nyilván komoly munka brit akcentus helyett amerikai angolul beszélni (ha minden igaz, a leiterjakabról lehet eljutni egy olyan listához, ahol a Harry Potter angol-amerikai fordítását elemzik. Merthogy bele kellett nyúlni, hogy az amerikai ifjoncok is érthessék, ne csak a nagybritánok... Vagy Brittek, hogy übermodorosak legyünk). Erről tájékozódhatunk ezen a videón.

 

Angol korában valahogy nem lett elgé gyorsan elég nagy sztár (bár azt se felejtsük el, hogy Laurienak kimondottan jót tett az öregedés és a borosta). Pedig már a Fekete Vipera-epizódokban is játszott.

 

Sőt, Annie Lennox egyik videóklipjében is (ismerve dr. House karakterét, meglehetősen furcsa körülmény, hogy amúgy jellemzően enyhe hülyeségben szenvedő figurák megformálásával bízták meg). Az aggyal eleresztett férfiút meg valami Markovács vagy mi játssza. Igen, egy videoklipben. Ezért akkor is szeretnénk Annie Lennoxot, ha amúgy nem lennénk Eurythmics-rajongók.  

 

És hát persze, a Fry és Laurie. A műsor, amiben kibontakozhatott. Mindenféle értelemben. Színész, szerző, zenész, bohóc – krimiírói munkásságának gyökereit tennénk csak máshová, az vizuálisan unalmas (képzeljék el Angela Lansburyt negyvenöt percen át gépelni – ugye értik, mire célzok?). Viszont a zenés betétek miatt már megérte. Nézzük meg például, hogyan hangzana a Hey Jude, ha Alvin mókus énekelné (igen, a hélium tényleg ilyen hatással van az emberi hangra).

 

Vagy mennyire lehet elviselni, ha valaki kezdő Axl Rose-nak öltözve Elton Johnt nyúló dalban áradozik az Amerikai Egyesült Államokról. Afféle Függetlenség Napja egy szál zongorára:

 

Ha már amerikai trendek: itt van ugye az a műfaj, amikor bűnöző identitású afroamerikaiak csúnyákat mutogatva könnyű erkölcsű hölgyek társaságában csúnyán beszélve foglalnak állást az élet (a világmindenség, meg minden) fontos kérdéseit illetően. Igen, a rap. Vagy hip-hop, ahogy tetszik. Ugyanez így fest bemutatások, ledér nőszemélyek és káromkodások nélkül, angolokkal:

 

De Laurieban érezhetően ott lapul a popsztár. Például a nyikhaj, aki Steffi Grafba szerelmes (és most ne keverjük ide Sarah Silverman esetét Matt Damonnal).

 

És lám, tényleg popsztár lett belőle. Amerikában ugyanis játszik a Band from TV nevű színészválogatott csapatban (amit egyébként a Hősök Matt Parkmanje, Greg Grunberg talált vele ki, ő dobol). Íme, a csapat debütálása:

 

Vagy egy vendégénekesnős megoldás, kis előtörténettel: a Supermannéből született feleséggé avanzsált Teri Hatcher. Énekelni is egész kellemesen tud, lájkoljuk.

 

És a mai utolsó dobás. Itt Laurie saját hangon, alanyi jogon énekel. Kicsit más, mint Fry-jal, de ezt is lájkoljuk. Reméljük, a Nyájas Olvasó is, akinek így kívánunk kellemes hétvégét.

A bejegyzés trackback címe:

https://napilajk.blog.hu/api/trackback/id/tr592073890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása