stivanleroy 2010.06.13. 11:55

Lájk: Ikrek

Why does it...A testvérekről már futtattunk eszmét, bár abban a posztban domináltak a pasik. Ennek megfelelően ma inkább a hölgyekre koncentrálunk. Éljenek a nővérek. Pláne, ha ikrek. Meg egyébként is, a testvéreknek örökös default vivát jár. És ha már itt tartunk: természetesen boldog születésnapot az Olsen ikreknek is (akik nem az Olsen banda tagjai, hanem celebek. Csak hogy tisztán lássunk).

Az ikrek filmes lehetőségeit nyilváén Erich Kästner nyitotta meg. Amióta megírta A két Lottit, nincs évtized a sztorira épülő édesbús amerikai vígjáték nélkül. Ha kell ez nekünk egyébiránt, ha nem. Mai hősnőink is többé-kevésbé egyformaságuknak és kamerabarát génjeiknek köszönhetik hírnevüket és népszerűségüket. A tinivígjáték-ipar hasznos és gazdag éveket építhetett Mary Kate és Ashley mosolyára. A filmek művészi színvonalát most hagyjuk, a lányok még fiatalok, meglátjuk, mivé növik ki magukat. Azt azonban leszögezhetjük, hogy az ikertestvér jó dolog.

 

Még akkor is jó (sőt, mi szinte jobban is szeretjük, ha szigorúan a zenére alapozunk), ha nem lányok az ikrek. Hanem mondjuk fiúk. A nyolcvanas években. A popbizniszben. Igen, különösen Pierrot vonatkozó feldolgozása óta szeretjük a Thompson Twins Hold Me Now című nótáját is.

 

Sőt. Az sem baj, ha a fiú ikrek tényleg ikrek. Probléma csak akkor lehet, ha nem cuki gyerekszínészek (szegény Kaczynski elnökéknek is ez hozta meg az induló népszerűséget), hanem zenészek. Így később lesznek híresek, és jaj, hamarabb el is múlhat a siker, pénz, nők, csillogás korszaka. De ha a kérdést jól teszik fel, azt lájkoljuk.

 

Ahogy azt is szeretjük, ha valaki akkora ripacs, hogy ezt már saját magáról is tudja. Így pattintott kőbaltánál nem bonyolultabb nótákkal rohamozza a slágerlistákat, csak hogy megint benne legyen a tévében. Olyan rossz, hogy már jó. A vasárnapi vigyort garantálhatja.

 

És van olyan is, mikor az összes nővérek között csak egy nőt vélünk látni. Ha azonban eléggé szemérmetlenül nyúlják a Bee Geest, akár jó is lehet az eredmény. Szóljon egyébként, aki azóta hallott róluk...

 

Mindenesetre kellemes vasárnapot kívánunk mindenkinek.

A bejegyzés trackback címe:

https://napilajk.blog.hu/api/trackback/id/tr912078011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása