Shiny happy peopleNem is akármilyen dinoszaurusz volt. Csúcsragadozó. Tyrannosaurus Rex, gitárral. Aki még egy ex-Beatle figyelmét is felhívta magára. És bizonyos szempontból ő volt az egyik első tragikus sorsú tinisztár (lásd még az általa is ihletett Bálványrock, avagy Velvet Goldmine történetét – ne menjünk bele, a Nyájas Olvasó Alázatos Szolgája miért nem nézte meg még mindig, mikor már megvan neki a film, köszi). A lényeg: ezen a napon távozott az élők sorából Marc Bolan, a glam legfontosabb atyaistene.

Abba meg igazából nem is érdemes belemenni, mi mindennel foglalkozott Bolan élete során – sokféle zenét játszott, és a glam emelte sztárrá. És ennek divatból kiesésével tűnt el ő is. Hogy aztán 1977-ben egy autóbaleset lezárja az életét. És persze újra sztárrá emelje, de ez egy másik történet.

Vessünk inkább egy pillantást egy tipikus slágerére. Igen, a rövidhajú zongorista tényleg Elton John.

 

Fun fact, ahogyan azt Köbli Norbert szokja hívni egyperces filmkritikáiban: ezt a dalt eredetileg az ő barátnője, Gloria Jones írta, hozzá/róla/neki.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napilajk.blog.hu/api/trackback/id/tr642295159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása