TGISNyájas Olvasó, ezekkel a szavakkal kezdte tizenkét éve egy német humorista dalát az északrajna-vesztfál iparvároskában. Miközben finoman lehülyézte a közönséget, hogy szombat (vasárnap?) este nincs jobb dolguk, mint őt nézni. Idehaza még élt és alkotott Hofi, Kiss Ádám még a csattogós falepkét tologatta (és gyanítjuk, jobb volt a humora, mint manapság), és ennek az egésznek semmi köze a mai poszthoz. Gyakorlatilag szinte semmi, hogy egzaktak legyünk, mint a reáltudományok.

Az összekötő kapocs annyi, hogy ezt a dalocskát a leköszönő Bundeskanzler emlékére egy reciklált emlékdal melódiája mentén adta elő a német standupos. Az eredeti Marylin Monroet bűcsűztatta, Candle In The Wind lett a címe. Aztán Lady Diana emlékére átírtak benne pár szót, és őrület lett belőle (házasodik a nagyobbik fia, a Vilmos, most szóljanak hozzá, hogy repül az idő... Múltkor is mondom az uramnak: Tibi...).

Ja, a nóta Elton John - Bernie Taupin szerzemény. Lájk amúgy, naná. Elton jó dalokat író, kellemesen éneklő, rokonszenves mértékben bohóc zongorafenomén - ez a státusz még kisebb kilengéseket is elvisel (Oroszlánkirály a nagyra becsült nénikéd, Sir Elton, az).

Lényeg, hogy az eredeti Candle klasszikus Elton-sláger. Mint a Your Song, a Crocodile Rock, a Rocket Man, vagy a nap örömére a Saturday Night’s Alright For Fighting.

 

Felhívnám egéybként a figyelmet az agarakat idéző frizurájú gitárosra. Tízezer éve játszik Eltonnal. Kábé. (Na jó. Negyven. Nyájas Olvasó, ezek már akkor együtt zenéltek, mikor mi még meg sem születtünk). Davey Johnstone, jegyezzük meg a nevét. Megérdemli.

De igazából a dalra akartunk utalni, ami annyira jó, hogy elrontani sem nagyon lehet. Pedig Nickelback is próbálkozik vele (akire azért haragszunk, mert ehhez a hanghoz sokkal izgalmasabb dalok dukálnának, egész egyszerűen kihasználatlan a fickó tehetsége, és ez azért bosszantó dolog).

 

De ha már Eltonnál tartottunk a szombat örömére (Nyájas Olvasó, köszöndmeg, hogy nem Bee Gees!), mutanék még egy számot, ami nekem az első nagy kedvenc volt. Ami azért furcsa, mert az akkori Eltonhoz képest, és általában is nyálas csöppet. De az az ironikus íz, ahogy Elton énekelte (és amúgy a dallam sem semmi), abszolút csúccsá teszi (az megvan, amikor egy peacemaker beültetése után, egy randa mackóban egymaga leénekelt valami négytagú nyálas fiúcsapatot - Blue volt a nevük, és még egy kitalált brit nagyferó is emlékezetesebb lett náluk, a Christmas is all around című poénnal - a Sorry seems to be the hardest wordben?). Kellemes hétvégét!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napilajk.blog.hu/api/trackback/id/tr782460457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2010.11.21. 16:47:03

Ez egy igen eklektikusra sikeredett írás, de szerintem Elton sem bánná. Persze csak, ha jó kedvében van, ami azért ritkaság. :)

Az Oroszlánkirály Oscart ért, ennyi a szerepe Elton John karrierjében. Az jut róla eszembe, amit az Aerosmith szintén Amerikai Filmakadémia által díjazott számára mondtál. "I don't wanna miss a thing - az Aerosmith megírta első rossz számát, meg is kapták az érte járó Oscart."

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2010.11.21. 17:04:51

Ja, nekem meg ez az egyik fő kedvencem Elton Johntól:

www.youtube.com/watch?v=ZHwVBirqD2s

Éretlenek goes gay.

Az Oroszlánkirálynak is van előnye. Pl. remek fejlécet készítettünk Csöncsönnel közös focis bogunkhoz a drámai jelenetéből:
messianizmus.blog.hu/

(A blog kevésbé epic fejléccel, de kissé nagyobb látogatottsággal a Népsporton szintén olvasható: messianizmus.blog.nepsport.hu/
Tudom, hogy a foci nem a te világod igazán, de a rántott húsos posztomat ajánlom figyelmedbe. :) )

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2010.11.21. 20:19:06

Rengeteg focis anyag van ott, direktebb linket nem lehetne? (;-) majd alaposabban rákeresek).
Az I'm still természetesen örök darab, de hézagosabban függ csak össze a szombattal :-( .

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2010.11.22. 08:45:29

@stivanleroy:

Tessék parancsolni:
messianizmus.blog.nepsport.hu/archives/2010/11/15/Messi_kedvence/

Ezt kapták a taknyosok, amikor én lettem 30. A képek is akkor készültek.
süti beállítások módosítása