NERNyájas Olvasó, szerencse, hogy ilyen szép, békés, boldog és nyugodt időket élünk. Nem olyan szörnyűeket, mint mikor még szocializmus volt. Mert ez nem volt jó. Szemben azzal, ami most van. Mert ennél jobb, sőt, jobbabb már nem is nagyon tudna lenni. Legfeljebb egy icipicit. De türelem. Lesz még jobb, sőt, jobbabb. Lesz. Effelől szemernyi kétségünk sincs.

Szóval, mikor még szocializmus volt, pláne máshol, az nem volt jó. Például az endékáknál. Náluk nagyon rossz volt. Tele voltak besúgókkal, nálunk meg kutatni sem érdemes a spicliket. Például. Nekik nem volt hős szónokuk, aki egy beszéddel elzavarta volna a gonoszokat, Kénytelenek voltak ők maguk az utcára vonulni.

Erről még film is van. Magyarul az a címe, hogy Berlin: a Fal leomlik. Németül meg az, hogy Mi vagyunk a nép. Mármint persze németül, Wir sind das Volk. Ezt kiabálták az endékák, amikor tüntetni mentek a szocializmus ellen. Ami nálunk már nincs, és ez jó. Jó film, érdemes megnézni.

Erre reagál egy exendéká dala is. Nem túl jó, de az ottani mezőnybe passzol. Ilyen.

 

Nálunk bezzeg még a hazai zene is sokkal jobb, mert a hős szónok elzavarta a szocializmust.

A bejegyzés trackback címe:

https://napilajk.blog.hu/api/trackback/id/tr512530030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása