Néha úgy becézem, kis SZIG-emNyájas Olvasó, muszáj kompatibilissá lennünk a Nemzeti Együttműködés Rendszerével – ha kérdezed, miért erkölcsi, mi több, kuty-tyak-köt-tel-les-ség-günk ez, jelentsd (fel) Magad a Nemzet Médialelkiismereténél, és az ötös számú párttagkönyv gazdájánál, hátha utóbbi elvisz Orgoványig az antikommunizmusból szlovák autóján. Mutatunk hát most gyorsan két randa kommunistát, csak hogy tudd, kiket kerülj.

Ha olyan borzalmas időket élnénk, mikor nincs Nemzeti Együttműködés Rendszere (brr, pfujj, de rossz lenne, hajjaj!), egyeseknek akár eszébe is juthatna egy apróság az Index mai lelkes interjúja után.

Miszerint volt nekünk ez a személyi szám nevű kis izénk, még a diktatúra alatt (ha a Pozsgay akkor is nagyember volt, akkor azt diktatúrának kell hívni?). Amit gyorsan szét is cincált az Alkotmánybíróság (ez persze nem jelent semmit, ezek mindenbe belekotyognak, a főnökük pedig – bár lógó nyelvvel igyekezett öt éven át – nem volt elég kompatibilis a Nemzeti Együttműködés Rendszerével, nyilvánvalóan nem tudna megvívni a rá háruló feladatokkal, pfff). Mert adatvédelmi, ember-állam viszonybéli okoknál fogva aggályosnak érezték az ennyire központosuló adatkezelést.

A barmok. Elhatárolódunk. Az nem a Nemzeti Együttműködés Rendszere, hanem a Zavaros Évtizedei voltak, nem is kell velük foglalkozni. Örüljenek, hogy még vannak.

Na erre valaki felhozhatná videónak ezt itt, egy József Attila (őrült kommunista, pfejj!) - verset szaval Major Tamás (kommunista kultúrfőnök, pfejj – és akinek eszébe jut Nemeskürty meg az ő gerince, azt szétültetjük, mint NER-ellenes lázítót, pfejj!).

 

Még pofátlanabbak akár Kosztolányit (aki pedig nettó nác... izé, hazaffyasch lapokban is publikált, úgyhogy őt szeretjük, bár a Nyugat-banda barátsága mindig kicsit gyanús lesz), meg a mindenféle könyveit is emlegethetnék. De mi nem.

Mi nem vagyunk olyanok.

A bejegyzés trackback címe:

https://napilajk.blog.hu/api/trackback/id/tr552561994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.01.05. 10:41:38

Már lázasan keresem a Jó reggelt, Vietnam! témába vágó jelenetét. És indulhat a polka! (Úgyis egyedül a lengyelekben volt annyi gerinc, hogy le merték írni, nem cenzortörvény született. Hiába, keresztény ország az is. Buzifelvonulásuk sincs, hogy a tökénél kapjuk el a dolgot.)

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.01.05. 10:45:35

Kosztolányi zsenge újságíróként pontosan azt csinálta, amit ma is sokan: bér-antiszemita volt. Sosem derült volna ki, ha később nem ír remekműveket...
A mostaniak megúszták, őket ilyen veszély nem fenyegeti.

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.01.05. 14:16:09

@Reckl_Amál: :-D
Erről a tavalyi év egyik legelkeserítőbb vesztesége jut eszembe.
www.168ora.hu/cikk.php?id=9906
süti beállítások módosítása