És ezt így...Nyájas Olvasó, komoly gondban vagyunk. Kerestünk volna egy videót, ami csak úgy eszünkbe jutott. Aztán találtunk valamit, ami viszont semmi pénzért sem jutott volna eszünkbe. Ennek függvényében fogadd tehát a most következőket. Amiket persze igyekszünk ellenpontozni valami minőségibbel is, hátha elnézőbb leszel velünk. De van, amire fel kell hívni a figyelmet ahhoz, hogy bizton elkerüljük. Nyájas Olvasó, tekintsd kérlek ezt is efféle entitásnak.

Szóval úgy gondoltuk, beraknánk Lou Reedtől a Take a Walk On The Wild Side-ot. Csak úgy, mert szeretjük dal egészét (egyszer utánanézünk a szövegnek is, valami ájlávjuszó ez is – nem azért értjük, mert értenénk. Hmm. Késő van, azért a nehezen követhető csapongás.). És találtuk ezt: valami feldolgozás, beleférhet. Nézzük.

 

Most már mi is tudjuk, hogy nem kellett volna. Pedig az alapötlet nem rossz: helyes csaj akusztikusra vett kísérettel, még ízléses mértékben affektálva énekel egy slágert.

Az ilyesmi nem törvényszerűen ilyen rossz. És minden elemében hamis. Talmi. Ál. Nem valódi. Teccelérteni, Nyájas Olvasó. Sejthető, kiket akar utánozni a kékbugyis (na jó, ez legalább aranyos) ismeretlen latinoida.

 

Lehet ezt nagyon jól, közel zseniálisan is. Ez nem jött össze: Lou Reednek még mindig jobban áll.

A bejegyzés trackback címe:

https://napilajk.blog.hu/api/trackback/id/tr462594685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

padmasambhava 2011.01.19. 08:41:55

Ja, az a bugyi. Én meg azon gondolkoztam, miért vannak kék müanyaggal összekötve a lábai...
Lou Reed forever!

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.01.19. 10:16:49

@padmasambhava: A genfi egyezmény tiltja az effajta kínzást (mint lábak összekötözése). Noha a kislány megérdemelné, mintegy cserébe az általa elkövetettekért.
:-)

padmasambhava 2011.01.19. 11:36:07

Na jó, de amivel a leányzó kinoz minket, azt is tiltja ám Genf !

Sorry, nagyon offtopic, de segítségre van szükségem : ki az a Rákay Philip ???
Honnan jön ??? (és hová tart...)

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.01.19. 11:56:41

@padmasambhava: Örülj, hogy nem tudod :-) .

Komolyabban: tévés, megalakulása óta a nyíltan Fidesz-közeli Hír TV-nél - először kulturális jellegű műsorokban, később feltűnt a heti beszólogatósokban (a műsorvezető két-három meghívottal szörnyűlködik, mennyire borzalmasak a nemfideszesek, a Szabad Nép - félóra és a Két perc gyűlölet sajátos hangulatú keveréke) is.
Ezzel párhuzamosan a Fidesz-rendezvények állandó műsorvezetője (egy darabig Kudlik Júliával, de ő egy ideje mintha már nem lenne szem előtt).
Ezt megelőzően az apolitikus Z+ (később Viva) könnyűzene-televízió műsorvezetője, ekkoriban még meglepően jó műsort visz: Izé Philippel a címe, nagyjából egy órás adagokban (sok klippel és reklámmal, persze) beszélget aktuális eseményekről, olykor vitákat is folytatva (zenészek-e a DJ-k, az UFO zenekar nála vallotta be, hogy tényleg playback az egész, a C'est la vie táncos lányai is nála vállalják fel, hogy nem énekelnek, együtt szörnyűlködik az Anima Sound Systemmel, mikor Liebmann Katalin fel akarja őket jelenteni a Himnusz technofeldolgozásáért - pedig csak az volt vele a baj, hogy sz*r lett), idővel lett egy beépített beszólóember, bizonyos Oszkár, aki direkt kényelmetlen kérdésekkel zaklatta a vendégeket. Ilyesmi.
Korábbi pályafutása is van, de én arra már nem emlékszem (TOP TV-nk sosem volt).
Ja, 2002 óta bősz fideszes, amikor az emlékezetes nagygyűlést celebrálta a Kossuth téren, és közölte, hogy kétmillióan vannak. Egy-két nullát tévedett, ezzel azóta cikizik (szállóige is lett, bár tény, hogy akárhogy is: rengetegen voltak ott).
Kicsit líraibb hangvételben (Buják Attila stílusa is kopóban van, hogy a fene egye meg... : www.168ora.hu/itthon/rakay-philip-intendans-medveczky-teve-lemezlovas-hir-tv-orban-68023.html )
Eredendően szekszárdi, de földii szerint nagyon fenn hordja az orrát.

És továbbra is jobbra tart, szigorúan.

Képi gegekért: Youtube (és mondjuk juj.hu).

:-)

Hogy szuperál a Kindle?

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.01.19. 13:04:34

Az Izét néztem mindig, az nagyon jó műsor volt. Szerda esténként volt, ugye?

Akkor kifejezetten értelmesnek tűnt Philip, talán a kirúgásának oka miatt bomlott meg az elméje. Mindenesetre később Csermellyel a hülye és a szemét párosát alkották évekig.

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.01.19. 15:11:01

@Reckl_Amál: Szerda esténként IS, ha jól emlékszem.
Az egyetlen nézhető figura ő volt.
Csermellyel majdnem rákérdeztem a szereposztásra, de rájöttem, hogy Csermely munkásságába a szemét autentikusabban passzol.

padmasambhava 2011.01.19. 20:00:10

@stivanleroy: Kösz ! (hát akkor azt a Philipet továbbra sem fogom hiányolni)

Be kell vallanom, hogy odáig vagyok a Kindle-ért ! Még ilyen IT-hülyék (mint én) is tudják probléma nélkül kezelni, egy átgondolt kis bigyó ez. Nagyon tetszik, hogy eleve rátették az Oxford English Dictionary-t, úgyhogy egy gombnyomással minden szónak utánanézhetek az éppen olvasott könyböl, és saját "széljegyzeteket" is készíthetek. MP3-on keresztül zenét játszhatok rá, és olvasás közben a fülhallgatón élvezhetem. Sok pézt fogok megtakarítani azzal a "feature"-rel, hogy a könyvek elsö fejezetét lehivhatom és próbaolvasást tarthatok. Újságra is elöfizethetek. Szeretem azt is, hogyha aludni megy akkor Virginia Woolf van a képernyöjén, meg madárkák... Én attól féltem, higy túl kicsi lesz a display és percenkén 5x fogok lapozni, de ez szerencsére nem igy van. Az egyetlen aggodalmam, hogy nekem az US-verzióm van, és esetleg az Angliában kiadott könyvekkel nehészégeim lesznek (vagyis tovább kell rájuk várnom). Kipróbáltam egy Amerikában kiadott, nem éppen "népies" kiadmánnyal (Annie Proulx "Bird Cloud"), és az pl. a megjelenés napján vehetö volt.

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.01.20. 09:30:58

@padmasambhava: Én (némi barátnői támogatással, nehezen megszült, de létező racionális indokok mellett) lefoglaltam egy Kobee-t. remélem, összejön a részletfizetés rá (egyszerre január végén nem olyan jó) :-) (több formátumot eszik, mint a Kindle, és a hazai piac sajátosságai folytán (bár nem zavar a konvertálgatás) ez kényelmesebb megoldásnak tűnik :-)

lindalee 2011.01.20. 22:34:03

Ez tényleg borzasztó! (és azt a tiszta vécét miért sikálja olyan sokáig?)
süti beállítások módosítása