stivanleroy 2011.02.15. 06:16

Egy kis más

and backNyájas Olvasó, sűrűsödő programjaink okán sokat írni ma nem tudunk. Nézd el nekünk, ha nincsen akadálya. Mutatunk inkább megint klipeket, a kilencvenes évek vége környékéről – már csak azért is, mert önjelölt egykoronvolt lemezlovari működésünk megemlíttetett. Meg mert mostanában jutott erre a részre megint az egyik zeneforrásunk, és a produktum még mindig remek. És nem Per Gessle előadásában, akárki akármit is gondol.

Valamiért szokás volt azt hinni, hogy az I Want You egy Per Gessle-nóta. Részben érthető is: jól megírt popnóta, feszes, húzós ritmusok, kirobbanó refrén. Talán még az is táncikál csöppet a hallatán, akit amúgy nem egyszerű ilyesmire rávenni. A mi lábunk azonnal mocorogni kezd tőle, ez pedig nem kis érdem. Nem mi vagyunk Fred Astaire, na.

 

Persze vájtabb füllel feltűnhet, hogy amennyivel jobban énekel ez az előadó (technikai értelemben), annyira hiányzik belőle az amúgy nem ilyen adottságaiért szeretett Gessle fanyar pimaszsága. No jó: bár vesszőparipánk az, hogy akit megtanítanak énekelni, az végül elfelejt énekelni – mert a jó énekesnek nem a torkából meg a rekeszéből jön a dal, hanem a szívéből-lelkéből, és ha ez már nem megy, érzelmeiben hamis lesz a produktum; szóval tény, hogy Darren Hayes remekül énekelte ezeket a dalokat.

A titkos favorit persze nem ez, hanem egy másik: aminek nagyzenekari betétjét a magyar Jackie Orszáczky szerezte, hangszerelte és vezényelte.

 

Így valahogy.

A bejegyzés trackback címe:

https://napilajk.blog.hu/api/trackback/id/tr102660805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.02.15. 12:58:51

A Savage Gardenről kezdetben mindenki azt hitte, hogy a Roxette-et hallja. Bár Darren Hayes hangja szerintem sokkal magasabb, mint Per Gessle-é.

De mindkettő jöhet. A Savage Garden féle együttesek mintha kihaltak volna... Kár.

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.02.15. 13:07:59

@Reckl_Amál: A vicces az, hogy nekik is csak két lemezre futotta, mégis emlékszünk még rájuk.
Az agytröszt Daniel Jones egyébként azóta is szorgosan dalszerez/producál. Hátha elér valamit vele :-)
süti beállítások módosítása