Pszt!Nyájas Olvasó, a Savage Gardennel le akartuk tudni a mai napot. Két remek dal, egy remek együttes, kész is vagyunk. És persze semmi politika. Ahogy azt a Móricka elképzeli. Olvastuk tegnap este a remek hírt (amit senki sem interpretál megfelelően), miszerint betiltották a melegfelvonulást. Helyesebben nem engedélyezték a módosított útvonalat, és visszamenőleg a régit sem. A Zemberek Kormánya megvédi a buzeráncsokat is: nem érheti őket atrocitás, ha ki sem mennek az utcára. Csináljanak, ami jólesik – a lakásuk négy fala közt. És szavazzanak kevesebbet, és fizessenek még több szingliadót.

Nem pont így gondoltuk volna a hőbörgő nácik leszerelését, de ez legyen a mi bajunk. Addig örüljünk, míg nem a melegeket tiltják be. Ha csendben maradnak, minden oké.

Erről jutott eszünkbe egy klasszikus, ami a meleg méltatlankodás megengedett hangerejével függ össze.

 

Ne legyen félreértés: nem az év legfontosabb kulturális eseményének tartjuk a Meleg Büszkeség Napját. Nem gondoljuk, hogy a melegek többsége egy szál pávatollban lengeti a rózsaszín bibliát (a pedofilok közül sokan például teljesen átlagos bibliával álcázzák magukat, de erről beszélni többet árt, mint a bűn, amit elkövetnek – legalábbis a főnökük szerint ezért nem szabad foglalkozni velük). Nem gondoljuk, hogy az esemény híven tükrözi minden magyar meleg attitűdjét. Azt viszont gondoljuk, hogy semmivel sincs kevesebb joguk évente egyszer az utcára menni, mint bárki másnak. És érteni véljük azt is, hogy fontosnak tartják megmutatni magukat: nagyjából egy életen át kell titkolniuk az identitásukat – pedig pont olyan emberek, mint bárki más (sőt: van, ahol ők a szélsőjobb, mert féltik az idegenektől megszerzett jogaikat – valahol mélyen ironikus ez is).

Arról nem is beszélve, hogy hagyományosan ők csinálják a legjobb bulikat, míg ez sem a futóversenyek, sem a körmenetek résztvevőiről nem mondható el.

De akkor is: inkább kuss.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napilajk.blog.hu/api/trackback/id/tr252662320

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Richard Quandt - PEDOFÍLIA 2011.03.19. 13:42:39

Ismét a hírek közé került a katolikus papok által elkövetett pedofília. Persze, nem remélhettük, hogy most már soha nem találkozunk ilyesmivel, de ha néhány hétig nem szerepel az újságban és a tévében, az ember hajlamos azt hinni, hogy megtörténtek a s...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.02.15. 13:12:06

Másfél évtizedig volt melegfelvonulás mindenféle cirkusz nélkül. Még Antall alatt kezdték, aztán Hornék, I. Orbánék, Medgyessyék és I. Gyurcsányék alatt is mehetett.

Aztán 2007-ben - a jó kis tv-ostromon felbuzdulva - a csőcselék újabb célpontot talált magának. Azóta megy a huzavona.

Ha eleve nem szimpatizálnék a "szubkultúrával", akkor sem lenne nehéz választani: az út szélén álló, eltorzult arcú bunkók vagy a békésen, színes ruhában sétálgató párocskák.

A (régi) szervezők ott rontották el, hogy a Szivárvány Misszió túl közel állt az SZDSZ-hez. És hát tudod, hogy csak egy rosszabb van annál, ha valaki buzi...

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.02.15. 15:20:14

@Reckl_Amál: Ha nem reverendában az!
Vagy nem erre gondoltál?

padmasambhava 2011.02.15. 22:21:36

A válaszom : www.youtube.com/watch?v=PStFpDMlSK0

Mit mondjak ?! Ez a nem engedélyezés 100 lépés a hétmérföldes csizmával - csak éppen visszafele...

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.02.16. 07:16:16

@padmasambhava: Az a kellemetlen helyzet, mikor nem tudom eldönteni, a zene vagy a szöveges komment tetszik jobban :-)

padmasambhava 2011.02.16. 10:44:11

@stivanleroy: Hát ennek örülök - nagyon a szivemböl jött mind a kettö !
süti beállítások módosítása