stivanleroy 2011.02.23. 14:35

Megvan

StupidNyájas Olvasó, eszünkbe jutott, miről is írtunk volna tegnap. Nem akkora nagy öröm, bár a dal miatt szerethetőnek tűnik a poszt. Elsőre legalábbis. Amúgy a téma maga hervasztó, de legalább fontos irodalmi előképekkel is operál. Mert a kérdés továbbra is az: kavarja ez a Piszok Alfréd vagy nem kavarja? A rossz hír, hogy mindkét verzió aggasztó.

Vannak itt ezek a hírek arról, hogy Pártunk és Kormányunk komoly meglepetéssel fogadta azt az apróságot, hogy az egyszeri és nagyarányú adócsökkentés mintegy egymillió munkavállaló fizetését csökkenti. A törvényhozókét pont nem, de ez nyilván véletlen. Különösen érintettek a pályakezdők és az idősebbek: a már és még kiskorú gyermekkel nem rendelkező, nem fenemód jól kereső zemberek. Nem is az a gond, hogy a kormány lesz*rja az embereket (a fenéket nem gond, de az a hibás, aki mást hitt róluk), hanem hogy meglepődik az eredményen.

Mert a (nyilván idegenszívű, liberálbolsevista, hovatovább fülkeellenforradalmár) közgazdászok (akik számokkal dolgoznak, álmok helyett, pfejj) ezt már egy éve megmondták. Azt állítani, hogy erre nem voltak felkészülve: súrolja a pofátlan hazugság tartalmi kereteit.

Az egésszel kapcsolatban uszkve két lehetőséget tartunk elképzelhetőnek: vagy tényleg nem tudták, hogy ez lesz (emésztgessük: a kormány nincs tisztában azzal, hogy mivel járnak a lépései: még akkor sem, mikor arra egyébként elég egyértelműen felhívják a figyelmét); ez esetben sürgősen essünk kétségbe, mert a kormányban senki sincs, aki alkalmas a rá szabott feladatkör betöltésére. Vagy tudják, de vállat vonnak, és megjátsszák a hülyét: ez esetben annyira pofátlan állatok, hogy a Mandiner visszamenőleg bocsánatot kell kérjen Gyurcsány Ferenctől és összes kormánya összes tagjaitól. Ez esetben sürgősen essünk kétségbe, mert még annál is csúnyább idők jönnek, mint amilyennek Tömjén Zsolttól balra már mindenkinek kinéznek.

Kedvenc soraink a dalból: Is stupid really stupid/Or a different kind of smart? Tiszta Rejtő Jenő, aminek annyira nagyon nem örülünk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napilajk.blog.hu/api/trackback/id/tr832683586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.02.23. 15:30:41

"a kormány nincs tisztában azzal, hogy mivel járnak a lépései: még akkor sem, mikor arra egyébként elég egyértelműen felhívják a figyelmét...Vagy tudják, de vállat vonnak, és megjátsszák e hülyét"

Nos, azért ez a dilemma az előző nyolc évre is igen jellemző volt. Pl. az OPNI bezárása. Csak az engem - barátaimat, üzletfeleimet - nem érint személyesen.

De a Fidesz most továbbmegy, mindig is ők voltak a gátlástalanabbak, a kritikátlanabbak.

Egy ilyen szituációban az előző kormány(ok) tördelték a kezüket, és visszakoztak.
Ezek meg most bérkommandókat indítanak, melyet munkahelyi besúgók működtetnek, akiket persze senki sem véd meg a kirúgástól, ha a munkaadó rossz néven veszi a Rogán-kommandó megjelenését.

A magáncégeket szankcionálják, ha egy ajánlást (!) nem hajtanak végre, vagyis nekik kell finanszírozni ezt a hibát.

És miért? Egy nem valóságos, de drága adócsökkentés kedvéért.

A kormányzás színvonala nagyon gyenge továbbra is. (Most nem Bajnaiékkal vetem össze, bárcsak végig ők lettek volna korábban, hanem azzal, amikor még horvátágnesek kormányoztak.) Csak még van egy kellemetlen fenyegetettség is a levegőben.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.02.23. 15:58:20

Még valami.

Az illusztráció csak nem egy papparazzi-felvétel Köztársasági Elnökünk március 15-i műsorából?

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.02.23. 16:23:37

@Reckl_Amál: Csak remélni tudom, hogy nem.

Ez az az ok, amiért én annyira sosem akartam elzavarni az előző kormányt (és idegbajt kaptam fő pártjától): nyilvánvaló volt, hogy utánuk csak rosszabb jöhet, és közben fostak megtenni azt, amit meg kellett volna.

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.02.23. 18:15:40

Pontosítva csöppet: csak még náluk is rosszabb. TGM mondta egyszer, hogy tisztességes demokrata a kisebb rosszat választja. Igazat kell adjak neki.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.02.24. 12:46:07

@stivanleroy:
Nyilvánvaló volt, hogy az előző társaságnak mennie kell. Jellemző, hogy pont akkor, amikor végre elkezdődött valami értékelhető munka. De ettől függetlenül: a közhangulat kormányváltást akart, én is. Nem tudtam elképzelni, hogy továbbra is Szekeres Imre, Lamperth Mónika vagy Kovács László határozza meg a dolgokat. Azért nem az MSZP-re szavaztam, mert ezeket a más és más okokból bukott politikusokat a listája elejére tette, kvázi azt sugallta, az elmúlt nyolc év maga a sikertörténet. Nem az volt, ezt el kellett nekik magyarázni. Sajnos még ma sem értik.

De a Fideszre sem szavaztam, mert tudom, hogy milyenek. És talán még olyanabbak, mint valaha.

Nem vagyok belga, a normális, kókamentes SZDSZ-re szavaznék a legszívesebben, mert ők álltak ki az olyan emberekért a leginkább, amilyen én is vagyok. De ez nekem már nem adatik meg.

Még csak háromszor volt alkalmam szavazni, és máris utálom, hogy mindig csak trükkös megoldásokkal lehet szavazni, hogy mindig csak a legkisebb rosszat lehet választani.

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.02.24. 13:20:25

@Reckl_Amál: a kókamentes SZDSZ az a fodoros SZDSZ volt. (Ilyesmin röhögtünk egy újbudai ismerőssel, mikor szóba került a helyi önkormányzati mezőny, Csapody vs. Lakos: micsoda választék!)
És egyre masszívabban képviselt mindkét társaság olyan felfogást, amiből köszönöm, nem kértem: a görcsös látszani akarás nem vezetett jóra. És egyik csapat sem foglalkozott azzal, ami miatt valamikor voltak szavazóik.

Az nem baj, ha nem hiszünk egy pártban (nem érdemli meg egyik sem, és ezt nagyon komolyan mondom: NEM SZABAD hinni nekik, sem bennük, hanem adott programot lehet csak támogatni, és elszámolni róla): ide kéne eljutni, hogy normalizálódjon a helyzet.
Dahrendorf szerint ez már csak negyven év lesz - és ez az egyetlen jó hír.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.02.24. 13:55:37

@stivanleroy:
Nem is Fodorra gondoltam. Hanem az egészen régiekre. Csak akkor még a korcenzus :) miatt nem szavazhattam...

Hogy felvidítsalak, küldök egy képet egyenesen a Tumblimról:

29.media.tumblr.com/tumblr_lenclnIPs71qd3bpeo1_500.gif

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.02.24. 14:31:39

@Reckl_Amál: Az éceszgéber háttérembrek tekintetében nincs nagy különbség. Csak ők is elhülyültek csendesen.

Ezt a képet biztos nem KZsoci csinálta? Nagyon jajj.
süti beállítások módosítása