Nagyot szólNyájas Olvasó, ez egy ilyen csajos poszt lesz. Jobbára. És az egészet a Fluor nevű fiatalembernek köszönhetjük, aki egy amúgy könnyen felejthető slágerrrel próbálna belopózni a tinilányok szobáinak falára (annyira talán nem súlyos képzavar, hogy ne legyen nyomokban követhető, mire is akarnánk utalni vele. Reméljük). És még mindig ez az alkotása a legjobban sikerült opusz az életművéből.

És akkor ennyit Fluorról meg a Mizuról. A végén még említeni fogjuk. De csak kicsit.

Annál több szó lesz a másik hölgyről, akit biztosan emlegettünk már. Giret Fruzsinának hívják a hölgyet, szerintünk Giret Gábor (névről kevésbé ismert, ám kiváló basszusgitározós illető) húga, és Pető Zsolt (Satöbbi, L'art pour L'art) felesége. Utóbbit kifejezetten irigyeljük. Semmi hanggal és ilyen külsővel annak a Satöbbinek lenni az énekese, ahol amúgy Fruzsina a frontember nője...

No mindegy, erről már lemaradtunk. Megmutatjuk viszont, miért is szeretjük olyan nagyon őt. Főleg az Egyszercsak zenekar klipjein keresztül – itt lett valóban frontasszony belőle. Vicces módon pont Az Ördög ma éjjel sem alszik nem került még elő. Pedig talán ez volt a legismertebb daluk. Ez pedig itt a maga módján abszolút nem jellemző. De nagyon jó. Külön felhívnánk a figyelmet a hazai igényes könnyűzene főindikátorára: ahol Jamie Winchester a színpadon bólogat, ott nem kell aggódni a minőség miatt.


Nem tipikus, de a csapat erősségeit már kirajzolja.

 


Még Youtube-hoz mérten is tragikus hangminőség, ezt elismerjük. De stúdiózás után ilyesfajta jó kis poprock volt az Egyszercsak. Kár, hogy már nincsenek.

 


Ez mondhatni sláger volt a maga idejében. Alakulnak az oroszlánkörmök. Sokoldalú nő, izgalmas zene, lendület. És a másfajta megközelítés is autentikus, jól áll neki.

 


Lóbádzset ZS-kat stílusparódia Kokóval. És azok a pimaszkás felhangok az énekesnő hangjában, amiket annyira nagyon szeretünk. A piros hajjal meg lassan, de ki lehet békülni.

 


Újabb live session, egy másik oldalról gyakrabban feldolgozott romantikus(nak vélt) mozzanattal. A főnök és a kollegina románca (Fruzsi egyébként PR-szerű szakember, neki köszönhetjük a Pannon „bee” kampányát is. De még ennek ellenére is szeretjük).

 


A nyulakat ugyan nem maradéktalanul értjük, de a dal nagyon rendben van most is. És jobban előtérbe kerülnek Fruzsi hangjának melegebb regiszterei is (rossz az, aki rosszra gondol). Az érzelmesebb vonal, ha így jobban tetszik.

 


Ahogy ezt énekli, az kész. Végünk, akár kenyérre is lehet minket kenni (nem baj azért, ha nem próbálkozik senki). Lájk. Giret Fruzsit a népnek, sokat!Tragikus, de az első lemezt már a kiadónál sem lehet kapni. A dalok.hu-n meg 2500 forint. Nem baj, egyszercsak(!) akkor is letöltjük.

 

És most egy kis más, ahogy mondani szokás. Egy másik együttes, ők kortársabbak. Kesh, ez a nevük. Valami origo-közeli ajánlóban találkoztunk velük először, amiből csak arra emlékszünk, hogy a szerző nem nézett magyar tévét. Még az Életképeket sem, amibe pedig rengeteg dramaturgiai egyenetlensége miatt is bele lehetett feledkezni (indok kell? Olvasd el a stáblistát, Nyájas Olvasó. Csak néhány gyors példa: Vári Éva, Hegyi Barbara, Schell Judit, Kulka János, Szacsvay László, Garas Dezső, Gáti Oszkár – így már érthetőbb, nemde?). Akkor feltűnt volna a becses szerzőnek, hogy a csapat énekesnője Herrer Sára, a sorozatban is szívesen éneklő lányt alakító színészpalánta (vagy mi, játszott ő már a Sorstalanságban is). Ők dolgozták fel az egyébiránt meglehetősen idegesítő Mizu című szerzeményt is, de előbb mutatunk egy saját dalt.


Határozottan nem rossz.

 

Aztán Sára megkapta a magasanszántó partidalt. És ahogy énekli – az az irónia, az a kedves hajlékonyság, az a kis pimasz plusz...


Ez már valami.

 

Tőlünk ez távol áll, foglaltságból kifolyólag. De lehet, hogy Mész Ede kicsit beleszeret Herrer Sárába.

A bejegyzés trackback címe:

https://napilajk.blog.hu/api/trackback/id/tr312788710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása