Kék-fejérNyájas Olvasó, volt ez a roppant érdekes interdiszciplináris tudományág, az úgynevezett kremlinológia. Azzal foglalkozott, hogy a Szovjetunióból kiszivárgó hírekből próbált valamiféle képet szublimálni az államvezetés valós trendjeiről és erőviszonyairól. Jobbára persze az egész kimerült a „Na most akkor keveri ez a Piszok Alfréd vagy nem keveri?” kérdéskör felelevenítésében, de az már csak ilyen bohókás kor volt. Úgyhogy mi is játszunk most egy bohókás játékot.

Olvastuk ugyanis, hogy a székesfehérvári városvezetés (Cser-Pulcsivics András, ha minden igaz; vicces ez az ország, mondtuk már párszor, fogjuk is még) bizalma megrendült a Vörösmarty Színházat igazgató Vasvári Csabában. Úgyhogy fel is mentették tisztségéből. A reklámokból sármos állatorvosként ismert szuszogva kuncogó őszes fickó (barátainak csak Póni) szegény ilyen peches alkat. Volt ő valamikor (vői minőségében is) az Echo TV igazgatója, de az már régen volt. Aztán valahogy (állítólag) megrezdült a házasság fundamentoma, Póni nem volt tévévezér többé (ritkultak talán a vasárnapi ebédek is), aztán valahogy (mit ad Isten, kicsi a világ) feltűnt a fehérvári színházban. Annak is az élén, ugye. A város fontos intézménye volt valaha a Videoton nevű gyár, meg tán az Ikarusok kis kötődtek az amúgy szerencsére dinamikusan pezsgő vidékhez. Ki gondolná, akad személyi kapcsolat ezek között. Bizonyos Gábor, sajtóbirodalmár.

 

Most meg hopp, szegény Pónit visszaminősítették. Kérdés csak az, mit jelent ez. És pláne: kire nézvést. Itt kezdődik a kremlinológiai rész. Mert lehet, hogy valamiért Vasvári kegyvesztett lett Fehérváron – de miért pont most, mivel, hogyan: a jó ég tudja. Amúgy közelről semmi különös gond nincs vele, nem ő volt a Thököly úton sem a legsúlyosabb tévedés. Fene tudja, rosszabb vagy jobb, mint a Szurdi volt. Nyilván ennek van a legkevesebb köze bármihez. Lehet, hogy Póni és Széles kapcsolata romlott meg annyira, hogy még innen is kiakolbólíttatik? Lehet. Nem lenne elegáns dolog. És még mindig kérdés, miért nem színházalhat tovább, ha már így belejött. És persze lehet az is, hogy Széles áll úgy a Vezénylő Tábornoknál, hogy az ő emberei már kezdenek kidüledezni? Na de ha igen, akkor miért? És milyen hatással lesz ez Magyar Hírlap – Echo TV párosra? Merre nyithat(na, ha úgy állna a helyzet) az iparmágnás médiacézár? Lehet, hogy a másutt már említett új kollégák is valami újat vetítenek előre?

No, ezek azok a kérdések, amikre még jó darabig nem kapunk választ. Ha bármit föltennénk, tuti mindenki valami ilyesmivel válaszolna:

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napilajk.blog.hu/api/trackback/id/tr432844612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.04.21. 17:01:52

Nem tudom, mennyire illik a cikk mellett véletlenszerűen felvillanó hirdetésekre reagálni, de az egymás fejét lerúgó k1-esek tökéletesek ez esetben. :) Különösen élvezetes a békülékeny Fonográf dallal együtt nézni.

A protekcióval mindig az a baj, hogy árkon-bokon jóban kell lenni a támogatókkal. Különben vége. És onnantól kezdve, ha a kutyadoki bármilyen színházigazgatói pályázatot ad be, vagy mint kegyvesztett az egyik oldalon, vagy mint kegyvesztett azok-embere a másikon lesz esélytelen.

Ha már itt tartunk, bájosnak nehezen nevezhető, reklámbéli partnerjőnék színésznőként való felfuttatója is megérett a péklapátra.

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.04.21. 21:35:20

@Reckl_Amál: minden mindennel összefügg egy jó elemzésben. Én a levelesládám reklámain szoktam jókat rötyögni - ugye a szolgáltatóm reklámban is erös.
A fö gond az a dokival, hogy pont olyan jól játszott, mint a ripacsizált Cseke Katinka. Aki viszont nem igazgat...
süti beállítások módosítása