Fisch steht in VenedigNyájas Olvasó, megint jönni tűnik a kakiszexes időszak. Ebből az irányból nem is számítottunk a dologra, bár igaz, ami igaz: gyanakodhattunk volna, hogy valami nem stimmel azon a vidéken. Most őszintén: ha valakinek egy végtelenségig gonosz, ám buta köpönyegforgató boszorkány, és egy állandóan delirált Télapónak látszó, mindenhol ciki önjelölt Aczél-epigon a helyettesei, akkor legalábbis érdemes gyanakodni vele kapcsolatban is. Avagy szeressen téged a Piszkos Fred.

Volt valaha egy ilyen kedves mondás mifelénk, miszerint rajzoljon téged körbe a Doszpot Péter. Hasonlóan kedélyes lehet kulturálice a (lőjük le a poént) Hoffmann Rózsa és Csősz Béla Szőcs Géza főnökeként ismerhető öregúr, Réthelyi Miklós népjóléti, kulturális, satöbbi és HR-ügyi miniszter védelme is. Addig jó valakinek, míg a miniszter ki nem áll mellette.

Mint most, amikor Spíró és Kertész kapcsán közölte, hogy ő sincs tőlük lenyűgözve, hasonlóan a jobbikos(! Ahelyett, hogy két pofont adna neki, válaszol a vén tulokja) kérdezőhöz. De az idő eldönti, ki alkot maradandót és ki nem – tette hozzá (ez a neojobber kultúrának is a legfőbb baja egyébként: az istennek nem tudnak a Magyar Nemzet hétvégi mellékletén kívül is értékkel bírót alkotni). Ahogy például, idézzük: "benne marad a kánonban Németh László szovjetunióbeli úti beszámolója ellenére, Bartók '19-es szerepvállalása ellenére, Thomas Mann homoszexualitása ellenére, József Attila kommunista párttagsága ellenére, s folytathatnánk a sort". Spíró és Kertész nyilván nem, de Esterházy és Konrád helyében sem lennék nyugodt a réthelyek kánonját illetően.

Nem az a fontos, jót alkottak-e. Illetve nem csak ez fontos. Hanem hogy balosak, buzeránsok, adott esetben komenistákok voltak-e. Mert hát ugye.

A miniszter bácsi nem helyre utasít, hanem effektíve közli, hogy ezek alapból kizáró körülmények lennének, de néhányan átcsúsztak. Van ezeknek szíve mégiscsak.

És akkor az [origo] azt írja, hogy Csősz Bé, ehh, Szőcs azért ciki, mert a vállalhatatlan Alföldit még nem rúgta ki (egyébként úgy tűnik, érlelik a lemondatását a színház anyagi ellehetetlenítésével, a József Attilát már kicsinálták így, megkapta Koltay Gábor, akinek a gerincénél csak a tehetsége kevesebb). Alföldi vállalhatatlan, ezek meg nem, ugye? Muszáj leszünk megint nem leírni az idekívánkozó bazmeget. Pedig jó lenne.

Szóljon inkább egy vállalhatatlan dal egy kimondottan balos meleg előadásában. Lehet az is, hogy eredetileg Sommerwillnek hívták, ezektől minden kitelik.

Ezeken túl csak egy baj van vele: túl fogja élni ezt az egész gusztustalan bagázst.

Okkal.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napilajk.blog.hu/api/trackback/id/tr442877540

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Melegként, párban 2011.05.06. 09:19:17

Szűcs Balázs Légy az otthonom című  könyvének bemutatóján került szóba a téma, vajon mennyire és miben különböznek a meleg párkapcsolatok a heterókétól. Innen ihletet kapva jutottam el arra...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

padmasambhava 2011.05.04. 21:22:01

Na hát akkor gyorsan vegyük ki Thomas Mannt az irodalomtörténetböl, még ma. Mert homokosnak lenni nagy szemétség, és oriási jellemhiányról is tanúskodik. Ja, írni tudott, egy kicsit. Nem, az nem számit. Bartók sem.

Jó kis Communards, kösz! (Ajjaj, már a nevük is rossz, majdnem Commun-ista...)

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.05.05. 07:19:27

@padmasambhava: Továbbá mondjuk Shakespeare-t, Pilinszkyt, fessük le a Sixtus-kápolnát...

Vagy hallgassunk Communardst :-) .

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.05.05. 10:31:01

@stivanleroy:
Pilinszky maradhat. Ő úgy járt el, ahogy egy tisztes keresztény buzinak el kell, elfojtotta magában, és nem gyakorolta. Mint minden egészséges ember.

Nem tudom, hogy Vámos Miklós, az a marxista író (tudod, ki mondta róla), hogy maradhatott ki a felsorolásból.

Ahogy így gondolkodom, hát valahogy csak Wass Albert marad.

Az örökbecsű Négyszögletű kerekerdőből idézek. Elnézést, kicsit hosszú, de a posztmodern irodalomnak - inkluzíve vendégszövegek - hamarosan úgyis befellegzik. Viszont illik ide.

"Szabad foglalkozású nyúl volt. Káposztaszakértő. Egyszer hoz ám neki a postás egy levelet. Azonnal jelenjék meg itt meg itt, ekkor és ekkor, mert köteles elvégezni a nyúlfutás-tanfolyamot. El is ment szegény. Egy nagy épületre ki volt írva, hogy Nyúlfutást Oktató Főtanfolyam. Oda kellett mennie. Egy bizottság elé vezették. Kövér, pirospozsgás urak ültek a bizottságban. Aromo éppen mondani akarta, hogy minek tanulja ő a nyúlfutást, amikor… de a főkövér már rá is reccsent: „Na, fusson egy kört!” Aromo futott. „Rettenetes! – sopánkodtak a bizottság tagjai. – Hogy dobálja a farát, micsoda rossz lábtartás, ezt a gyenge technikát!” Aromo megint mondani akarta, hogy hiszen ő nyúl, de nem engedték szóhoz jutni. Heteken át gyakoroltatták. Nyúlfutásra oktatták a kövérek. De igen elégedetlenek voltak vele. Ilyen rossz tanulójuk még sose volt, ingatták a fejüket, és három hét múlva előhoztak egy teknősbékát. „Na, mutasd meg neki!” – mondták, s a teknősbéka fél nap alatt végigcsoszogott a kerten. „Na, látod, ez az! – mondták a kövérek Aromónak. – Ez az igazi nyúlfutás. Látod, milyen szépen ingatja a fejét, milyen kecsesen rakja a lábát?! Igaz, a gyorsaságát még icipicit fejleszteni kell, de akkor is így fut egy igazi nyúl.”

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.05.05. 12:24:30

@Reckl_Amál: Tudom, ki mondta. A Wassas Klub legérdekesebb tagja :-)

Az idézet pedig roppant találó.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.05.05. 12:54:24

@stivanleroy:
"A Wassas Klub legérdekesebb tagja"

Ő is "szabad foglalkozású nyúl". Ez lehet a párhuzam. :)

Egyébként azon gondolkodtam, hogy nem látens buzi-e a tárcánál valaki. Csősz-Szőcs maci-vonalon valószínűleg sok hódolót mondhatna magáénak, Semjén Rózsi meg kissé navratilovás. (A tenisz nagyasszonyától elnézést kérek.)

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.05.05. 13:11:32

@Reckl_Amál: Ez utóbbi felvetés szerintem a meleg közösségre nézvést sértő csöppet.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.05.19. 22:12:28

Fábry olvasta ezt a posztot? Most mondta el, ami itt számon van kérve. :)
süti beállítások módosítása