Take it easyNyájas Olvasó, bár eredendően magyar hetet terveztünk volna tartani, módosítani voltunk kénytelenek az álláspontunkat. Te is tehetsz róla?: mivel komment nélkül maradt a Szerda Délután-poén, egy náci filmrendező korai munkája lesz a mai adag. Hátha tényleg olvas minket a Fábry nevű: hadd örüljön ő is egy kicsit. A Not For Sale és Bródy elnapolva.

Eleddig sem voltunk igazán képben Lars Von Trier vonatkozásában: a Dogma szabályrendszerét kissé lilának éreztük, az Antikrisztus kritikái sem győztek meg arról, hogy nekünk feltétlen mindent látni kell – és eztán sem változik a helyzet. Inkább az új Almodóvar, az valahogy jó értelemben tűnik betegnek.

Ráadásul úgy tűnik, a jó Lars simán csak bolond. Nem az is most a legfontosabb szempont, hogy ordenáré baromságokat beszélt (más kérdés, hogy valószínűleg nincs közös témánk azzal, akinek ez vicces), hanem az, hogy mindenáron baromságokat kell mondania. Nem vagyunk rá kíváncsiak, bocs.

De egy jó filmje volt, ezt meg is mutatjuk.

 

Hétvégi jótanácsnak sem rossz.

A bejegyzés trackback címe:

https://napilajk.blog.hu/api/trackback/id/tr932919463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.05.22. 04:47:53

Lars von Triertől a Birodalom tetszett. Ez egy igen érdekes kórházsorozat. Az amerikaiak megcsinálták a saját verziójukat (Stephen King szakértői támogatásával; gondolom belülről bomlasztott bosszúból azért, amit a tévések az ő regényeiből alkotnak). Színes, szagos, és teljesen értelmét vesztett sorozat lett belőle.

Ez pedig kifejezetten remek:
port.hu/fofonok_direktoren_for_det_hele/pls/fi/films.film_page?i_topic_id=2&i_film_id=84422&i_city_id=3372&i_county_id=1

Bár csak ketten nevettünk a moziban...

A csodás megnyilvánulásához két rosszindulatú megjegyzésem van.

Az egyik - amit Jenőnén figyeltem meg először egyébként - hogy a náciskodás nem politikai kategória, hanem elmekórtani. Valahogy a normális embereket elkerüli.

A másikhoz pedig, hadd idézzek egy mémet a Tumblról: Hitlert utálni túl mainstream.

padmasambhava 2011.05.24. 20:08:02

Láttam az idiótát, nagyon kiakadtam !
Amikor az isten barma már nem tudja, hogy mivel tünjön fel - a filmjei eddig is "külön(c)ösek" voltak, azon már nem lepödig meg senki. A jó öreg Larsnak meg gyorsan nem jutott más az eszébe, mint Hitler. Kirsten Dunst majdnem leesett a székröl mellette...

Aztán elnézést kért levélben, de azért beleírta, hogy Canne-ban csak azért lett persona non grata, mert a Franciák a 2.VH alatt rosszul bántak a zsidókkal és még mindig nem tiszta a lelkiismeretük...

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.05.24. 21:10:27

@padmasambhava, @Reckl_Amál: tényleg mentális alapú lehet. A fickó hülye. Nagyon. Ettől még a Főfőnököt megnézem, mert a híre jó. A rendezőé már nem annyira...

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.05.24. 22:00:19

@padmasambhava:
John Galliano 2. Kirsten Dunst arca tényleg óriási volt.

@stivanleroy:
Nagyon ajánlom a Főfőnököt. Az egyik legjobb vígjáték, amit láttam.
süti beállítások módosítása