stivanleroy 2011.06.02. 11:57

Megsvédelve

KópéNyájas Olvasó, nem fecsegünk fölöslegesen a tegnap estéről. Megérte, maradjunk ennyiben. Nagyon is megérte. Nemcsak egy remek koncerten voltunk, de egy régen (és ritkán; kis ország ám a Vatikánváros, nem Magyarország) látott baráttal is jókat tudtunk beszélgetni. Például (sok más téma mellett) szóba került a miniállam vallásába szédült elvtelen kiszolgálójának (ahogy ezt anno Tóta W. levezette a KDNP-re, valami zseniális volt) és a művészet elszánt ellenségének, a nyugati végek vásárnapi forgalmát védő egykori Skála elvtársnak harca is. Amit utóbbi tűnik megnyertni (az a borzasztó, mikor már látsz értelmet az angol igeidőkben, Nyájas Olvasó).

Úgyhogy egyelőre nem lesz vasárnap kötelező zárva tartás a nemCBA-soknak (a Gój Lovasokhoz meg elvből nem megyünk, ha nem nagyonnagyon muszáj).

Erről eszünkbe is jutott egy remek dal. Az effektív dalszöveg eleje kimondottan emlékeztet azokra a mondatokra, amiket mi szoktunk hallani a kormány újabb ötletei hallatán.

 

Ez meg egy mérsékelten jól sikerült feldolgozás, a frappáns, West End Girls nevű svéd duótól. Megsvédelték az eredetit, de a Be kind, rewind (magyarul Tekerd vissza, haver! - nem a címéért szeretjük) svédelései jobbak. A tegnap esti svédekről már nem is beszélve.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napilajk.blog.hu/api/trackback/id/tr1002951178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.06.03. 12:42:59

A vasárnapi zárva tartás tipikus kereszténydemokrata pótcselekvés. Régi reflex, hogy nem a templom mellett érvelnek, hanem minden konkurenciát betiltanak, hogy ha mehetnéke van az embernek, akkor csak oda tudjon menni. Szabad akarat és meggyőződés. Egyébként Nyugat-Európában is, nemcsak nálunk. Szerencsére nálunk a lobbisták erősebbek voltak. Aki a művészeteket is úri huncutságnak tartja - a barkács-szakkörrel szemben például - annak valószínűleg ez a templomi üldögélés is gyanús.

Örülök, hogy a koncert és minden más egyéb jó volt.
süti beállítások módosítása