stivanleroy 2011.06.08. 14:35

Pótlás 1.

Nyájas Olvasó, kissé szűkszavúan, de igyekszünk behozni a lemaradást. De legalább nem kell újra feltalálnunk a spanyolviaszkot.

Ez a dalocska többek között a hamburgeradós témákról jutott eszünkbe, például.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napilajk.blog.hu/api/trackback/id/tr752967812

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kutas József - HAMBURGERADÓ 2011.06.09. 09:28:03

A történelem során számtalan adófajta létezett, s mindegyik az állam kényes hatalmi helyzetének fenntartását szolgálta – azért vetették ki, mert úgy tartották: a mindenkori uralkodó osztályt megilletik bizonyos kiváltságok, azaz, illik többet kap...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

padmasambhava 2011.06.09. 16:18:14

Csak annyit akartam mondani, hogy élek még (nagy elbizakodottságról tanúskodik az, hogy azt hiszem ez valakit érdekel...) - nem jól, de élek. Oroszországba kellett mennem - tudom, romantikus meg minden, de én akkor se szeretek (még mindig) odamenni. Még ha Szt. Pétervár is, akkor sem.
Ha minden igaz, akkor a 26. naptári hetet végre teljes egészében itthon tölthetem majd. De voltak már ilyen igéretek többször is, aztán nem jött be...
Örültem, hogy tetszett a koncert.

George Michael jön, novemberben - de most tényleg adjak érte 91 eurot ???
Nagyon, nagyon kevés ember van, akiért ezt a kérdést egyáltalán felteszem... Mondjuk, ha Freddy Mercury felkelne holtából, megadnám érte. Vagy Jim Morrison...

Minden jót és szépet, S.T. Majd megint jelentkezem :-)
Üdv Amálnak, meg Lindának !

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.06.09. 17:03:27

@padmasambhava: Megnyugodtam kissé. Itt kéremszépen megbecsüljük a törzsolvasókat.
Szegény George Michael pont az az előadó, akiért majdnem hajlandó lennék ennyi pénzt kiadni (utánaszámoltam: mégsem. Ennyiért minimum a Beatles jöjjön, special guest star: Stuart Sutcliffe). Aztán eszembe jut az elszalasztott Cohen, és borús arccal megcsóválom a fejemet.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.06.09. 20:51:16

@padmasambhava:
Köszönjük, hiányolunk. :)

"George Michael jön, novemberben - de most tényleg adjak érte 91 eurot ???
Nagyon, nagyon kevés ember van, akiért ezt a kérdést egyáltalán felteszem... Mondjuk, ha Freddy Mercury felkelne holtából, megadnám érte."

Ide szeptemberben jön, de már négy éve találkoztunk. Kicsit megváratta magát - a Club 54 volt az előzenekara - de aztán nagyon jó show volt. Mondjuk a szünet is kicsit hosszúra nyúlt. De tény, hogy meleg volt aznap. 12 000-et fizettem érte. (Nem Euróban. :) ) Belefért.

padmasambhava 2011.06.09. 21:32:25

@Reckl_Amál: @stivanleroy: Jólesik - köszönöm.

Láttam öt én is 4 éve - nagyon tetszett, odáig meg vissza voltam töle.Pont azért csábít a koncert a € 91,00 ellenére, mert ismerem a "potenciált"...

Apropos, "Jó estét nyár, jó..." - kedvet csináltál a könyv újraolvasásához. És különben is : mit olvassak, ha új magyar könyvet (mai magyar irótól valót) keresek ? Kit/mit ajánlotok ?

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.06.09. 23:26:43

@padmasambhava: Ravasz kérdés. Legyen mondjuk Vámos, ő még mindig jó. Esetleg Esterházy - ő is jó, bár másképp. Parti Nagy esetleg, neki a szöveg mögül ki-kibukkan a civil humora is. Vagy Békés Pál, mondjuk az Érzékeny útazások (www.litera.hu/hirek/bekes-pal-erzekeny-utazasok-kozep-europan-at) . Esetleg a Csikágó. Az is remek. Amilyen tempóban öregszem, fiatalabbat nem merek ajánlani, mert nem ismerem a mezőnyt. Esetleg lesd meg a Holmi vagy a Mozgó Világ oldalán, kit javasolnak (a Holmi nagyon irodalom, ha sok idegen szóval dicsérnek valamit, legyél óvatos, a Mozgó emberközelibb.). Spiró esetleg? Szokás szerint nem vidám, de rosszat nem olvastam róla.
Esetleg a Kondor Vilmos nevű projekt (arca nincs, ember még nem találkozott vele; valószínűleg alteregó) Budapest noir-sorozata? Annak is jó híre van.
Vagy közelebbről mondjuk egy Grendel? Nem tudom, van-e "új" könyve, de anno még időmilliomos koromban követgettem a Tömegsírt s Mozgóban, és az jó volt.
Vagy nézz körül a DIA környékén.
pim.hu/object.ad433dfc-0a72-4823-98ae-cf85ed6106d3.ivy

mek.oszk.hu/ és Békés Pál:

A Félőlénytől majdnem elbőgtem magam, a Minorka tüneményes, a Kétbalkezes vicces (kedvenc figurám a mesebeli király, aki szakszervezeti bizalmi lett), a Mítoszok hangulatos. És mindegyik Kindle-kompatibilissé tehető :-) (nézd meg a 2epub.com oldalt, és válaszd a mobit, mint kimenetet, ha nem akarsz épp az Amazonnal konvertáltatni)

Esetleg itt, általában van pár oldalas ízelítő a könyvekből:
agaveblog.hu/

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.06.10. 09:05:30

És Gárdos Péter. Beleolvastam a könyvébe, tud írni.
süti beállítások módosítása