stivanleroy 2011.07.12. 15:16

De nem ma...

Nyájas Olvasó, biztosan volt értelmes oka annak, hogy ennél a dalnál kötöttünk ki. Épp csak már mi sem tudjuk, mi lehetett az. De a végeredmény miatt tulajdonképpen annyira nem is sajnáljuk. Ráadásul visszautal egy korábbi posztunkra is, az immáron történelmi kort elért Depeche Mode-dal kapcsolatban. A Beatles nem volt együtt annyi ideig, mint Martin Gore, Dave Gahan és Martin Barátja, Akiről Senki Sem Tudja, Mit Csinál. Amúgy nekünk ő a legszimpatikusabb. Naná.

Szóval, Roxette szólt a kocsiban (holnaptól megint BKV, az finom lesz, Mrs. Lipton), ráadásul az 51-es vonalán kalózkodtunk – mint mondjuk tíz éve (csak akkor a Wekerle jobbára kimaradt, most viszont pont a kacskaringós utcák nyújtotta lehetőségekről szólt az út egésze). Elkapott minket a nosztalgikus hangulat, aminek eredményeképpen persze kikötöttünk egy Pierrot-dalnál. Ami feldolgozás, és meglepően sokakat megfogott már. Nekünk speciel nem ez a legeslegkedvesebb, de annyit el kell ismernünk: jó dal. Mondjuk, legkevésbé az eredeti lájkolható.

 

Valami filmzene része volt, ha minden igaz. Ez a sors tovább kísértette. Scott Weiland (Stone Temple Pilots, például) is felfolgozta, valami filmhez (Not Another Teen Movie a címe, edig bíztató). Egész ügyes századforduló utáni valami. Nem emlékezetes, de soha rosszabbat.

 

Vagy Jon Auer, szintén Amerikából. Szülővárosában világhírű zenész-producer, ahogy azt gonoszabb rádiós körökben hallottuk egykoron (magyar kollégáiról, ott a szülőfalu kifejezést használva). Semmi különös, de egy szál gitáros verzióban csak egy mutáló kamasz hálószobafelvétele volt konkurrencia. Nyájas Olvasó, légy hálás a választásunkért.

 

Kanyar kicsit az eredeti világ felé: szintipop Németországból. A feldolgozások tipikus ellenpéldája: ha nincs mit hozzátenned, ne nyúlj hozzá. Néha ilyen is kell. Érdekesség: a formáció deklaráltan DM-rajongói hatásra kezdett üzemelni, a frontember pedig láthatóan azt hiszi, hogy afféle grufti Sámsonokként a Depeche Mode tagjainak a hülye frizurában volt a titka. Megsúgjuk: nem (vö. Bonanza Banzai, ott is több munka volt a séróval, mint a zenével).

 

A végére – hogy mik nem vannak – egy kis Pierrot. A bizonyos inspiráló. Ez a verzió még slágerlistát is vezetett a nagy magyar gagyi zenetévében. Mondjuk, ettől a daltól abszolút nem sajnáltuk. Kidomborítja a játékfejlesztővé lett egykori producerzseni legfőbb érdemeit: az aprólékos hangszerelést és a hangulatosságot. Lájk, persze.

 

És így tovább, egészen Kim Wilde-ig (igen, Kids in America). Néha egész jó dolog a nosztalgia.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napilajk.blog.hu/api/trackback/id/tr533060756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

padmasambhava 2011.07.13. 09:40:14

Ja, nagy nosztalgiázós vagyok én is (azt hiszem, nem mondtam Neked ezzel semmi újat...), csak arra kell vigyáznom, nehogy átcsapjon 24/7-es elfoglaltságba (aka a múltban élni...).
Minden rendben Nálad ?
A hétvégén a "szülöfaluban" voltam (Párkány) - a legújabb most az, hogy a szülök már nem néznek TV-t és alig hallgatnak rádiót. Azt mondják, ha már eléltek 76 évet, akkor ne az új magyar média vigye öket sírba...
Jó, hogy a bátyám is otthon volt, megkérdeztem töle mi a fene az a "saller" (a kokit ismertem), mert hogy a Viktor osztogatja... (én azt hittem, hogy az az áldás színonimája)

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.07.13. 12:14:40

@padmasambhava: Megvagyok, köszönöm. Az időjárás kicsit megvisel (valahogy nem szeretem, mikor a 28 fokos szoba szinte hűvös), amúgy semmi különös nincsen. Csak bizonyos útvonalak bizonyos zenékkel hajlamosak belőlem jól körülírható hangulatokat előhívni. Ilyen volt a tegnapi nap is.
Ez a TV-ügy erős. Valamiért az embernek mindig az volt az érzése, hogy a fiúk (és elődeik) a kissé hülyének nézett, a határ rossz oldalán élő magyaroknak mórikálnak a leginkább (más kérdés, hogy szerintem aránytalanul keveset foglalkozunk/nak mindazon területekkel, amik nem Erdély, de bizonyos kérdésekben nem tudhatok tisztán látni, megbántani meg senkit nem szeretnék). A hülyének nézés egy (szintén szégyenletes, de a hazai merítés alapján tkp. nem alaptalan) dolog, de az, hogy ennyire elbénázzák, még ciki is. Tasli (ez talán még nem volt) a bizonyosnak.
Jelzem, ha a sallert a Viktor adja, az még olyanabb, mint az áldás.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.07.13. 23:31:45

Úgy kezdődött, hogy a Viktor visszaütött... Koki egyébként az egyik gorillám (szeretem az igaziakat, ezért időnként kapok egyet-egyet). A saller meg olyan keresztény-konzervatívan elegáns. Kicsit csalódott vagyok, hogy egy barackot sem nyomott senki fejére a Viktor, sőt még mellport sem osztott ki...

Itt is valami pokoli a hőség. Bágyadt vagyok tőle, ami új. De lehet, hogy csak hallgatni kell Leroy nálam tett tanácsára, és pihenni kellene. Mindenesetre két hét múlva vár a Balaton. Mióta a nyomdában dolgozom, (4 éve) csak télen voltam ott.

Pierrot lájkolva. És nemcsak a kellemesen hűvös képek miatt.

padmasambhava 2011.07.14. 22:13:29

@Reckl_Amál: hogyhogy gorillád ??? plüss ?

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.07.15. 06:46:51

@padmasambhava: Szerintem olykor örökbefogadnak neki egyet-egyet. (A pénzínséges korok egyik leghelyesebb találmánya: célzottan támogathatod bizonyos állatok tartását/ápolását, cseréeb kapsz róla egy papírt, meg kiírják a nevedet).

padmasambhava 2011.07.15. 11:19:56

@stivanleroy: Ja, gondoltam erre a bécsi állatkertben is (évente 1x eltöltök ott egy napot), de a kookaburra meg a selyemmajom már sajnos foglaltak voltak. Ha a tigrist fogadom örökbe, akkor viszont az én kajámra nem jut majd...
süti beállítások módosítása