Nyájas Olvasó, nehéz pontosan meghatározni, miért is: de tény, hogy ez a dal számunkra valahogy olyan nyári. Talán azért, mert Görögbe nyáron megy az ember. Talán mert annak idején kellemesen langy nyárutókon hallgattuk sokat, az egyik rádióból ellopott hangulatú kazettán. De valahogy olyan nyári, és ennek ez ellenkezőjéről nem kívánjuk magukat meggyőzni hagyni.

Még akkor is, ha az irodalomban a szűken vett témát egyébiránt az őszről és a télről szokás asszociálni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napilajk.blog.hu/api/trackback/id/tr423104673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.07.28. 14:07:48

Ami azt illeti, nálam a hangulat mélypont(ok) inkább nyáron jellemzők. Egyrészt, azt hiszem, nehezebben viselem a meleget, mint az átlag. Másrészt a nyári szünetek nekem mindig túl hosszúak és unalmasak voltak. Ha unatkozom, akkor gondolkodom, ha túl sokáig gondolkodom, hülyeségek jutnak az eszembe.

Ez a dal nekem olyan, mint az Umca-umca macskazaj "fülszövege": A zenével hitetem el magammal, hogy csodálatos az életem. (Vagy valami ilyesmi.)

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.07.28. 16:40:16

@Reckl_Amál: Engem a téli sötét és hideg jobban meg tud viselni. Valahogy lecsapolja az életkedvemet...
Ebből a dalból meg valahogy a jó értelemben vett hülyeség árad.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.07.28. 17:39:44

@stivanleroy:
Tudom, tudom, "rossz évszak az" neked. :)

Az életkedv hiánya egy dolog, a hülye gondolatok kifundálása viszont minősített eset.

A nyárnál csak a születésnapom környéke az igazán szörnyű időszak. És nem hiúsági okokból, még nem érzem magam annyira öregnek. Ráadásul az őszt is szeretem. De valahogy mindig az ősz számtani közepén történnek a rossz dolgok.

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.07.29. 07:50:07

@Reckl_Amál: Az életkedv elvesztése sötétben láttat mindent. Annyira nem vicces az sem, bár kétségkívül lehetne rosszabb is a helyzet.
Nagyjából működni szokott, hogy elhitetem magammal: előbb-utóbb túl leszünk ezen az időszakon is, és akkor majd jobb lesz. Többnyire be szokott jönni (az elmúlt harminc évben legalábbis mindig jött valamikor egy tavasz, mondjuk).
süti beállítások módosítása