Nyájas Olvasó, az idő megint kezd furcsán járni, mi hirtelen nagyon fontosnak kezdtük érezni, hogy update-eljük angoltudásunkat, és találtunk egy rakás nagyon kellemes dalt. Brit pop jobbára (olykor britpop-előadókkal), a minőségibb fajtából.

Szóval, mikor beugrott, hogy feltöltsük a zenelejátszónkat, átpörgettük kicsit rajta a dalokat, és rájöttünk, hogy még jó eséllyel nem volt nálunk Housemartins. Nem a Caravan of Love (bár ez nem kategorikus elutasítás), hanem egy másik lassúdad, helyes ifjú emberekkel.

Egyébként az énekes Paul Heatonra (aki nem mellesleg bizonnyal Nagy-Britannia legmocskosabb szájú slágerszerzője) már a Beautiful South idején figyeltünk fel. A Perfect 10-nél, de ezt a dalát még jobban szerettük. A refrént pláne. A szöveget egyszer alaposabban megtanulmányozzuk. Ha van cenzúrázatlan változata, az általában jelent valamit.

És persze, ha már itt tartunk, ekkortájt volt sláger ez a dal is. Kimondottan szerettük, mikor feltűnt a zenecsatornákon (náluk talán csak az ijesztően kék szemű itál úriember, NEK volt gyakoribb). Pedig nem is különösebben kedveltük a futballt akkor sem. De az valahogy... mi is a jó szó? Impozáns? Mondjuk. Szóval impozáns volt, ahogy kulturáltan és tényleg szeretik emberek a focit.

És közel másfél évtizeddel később is jól áll nekik a dolog.

És persze nehéz úgy Brittekről írni, hogy ne legyen benne Neil Tennant. Sorry folks, so it goes.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napilajk.blog.hu/api/trackback/id/tr943125556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.08.07. 13:02:47

Az angoltanulásnak hirteln szükségét érezted vagy éreztették? :)

A Beautiful South igazi kilencvenes évekbeli együttes. A britpop nekem elviselhetetlen irónia nélkül. :)

Szegény angolok azóta nem nyertek semmit, mióta a Three Lionsról énekelt nekik Robbie Williams és a Lighting Seeds. :) Amennyire bírom Angliát, annyira nem szeretem a focijukat.

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.08.07. 21:29:41

@Reckl_Amál: Szerencsére nem éreztette senki, de szeretek élni a kínálkozó lehetőségekkel. Sokat rozsdállt, mióta nem kellett használnom, úgyhogy jól jött mindazon alkalom, ami kínálkozott. Meg persze lassan megtanul az ember dolgokat sorozatokból is :-)
Most egész elfogadható. Nem anyanyelvem, de nagyjából értem és értenek is :-)
süti beállítások módosítása