stivanleroy 2011.08.24. 15:15

Összeér ami

Nyájas Olvasó, a világ kicsinységével kapcsolatos felfedezéseinkről bizonnyal hallhattál (olvashattál) volt már errefelé. Megint találtunk erre egy pofásnak mondható bizonyítékot. Meg is osztanánk veled, ha már. Apropó, az megvan, mit mond a raszta, mikor elfogy a fű? Hát azt, hogy: mi ez a szar zene?

Annyira meg nem is, persze. De a poént szeretjük (egyébként jobbára a reggae-befolyású zenét is, de Jamaicában valószínűleg tényleg hamar kiborulnánk). Szóval, a hétvégén kellemes társaságban érdekes „kötelezettségeink” akadtak: valamiért borszakértőnek lettünk nézve (pedig csak szeretjük a finom borokat, még ha fogyasztásukat nem is visszük túlzásba). És nekünk kellett megkóstolni a bort. Szerencsére nem égtünk be vele, bár az effajta enyhén mesterkélt gesztusok mindig is kissé furcsák voltak nekünk. Mindegy.

Beugrott ugyanis a témába vágó dal.

 

Tulajdonképp aranyos, bár őszintén szólva a UB40 esetében mindig zavart picit miket a túl sok műanyag hangszín. Jó dalok, jó zenészek, de a szintetizátoruk egy lakodalmas Casio rosszabb pillanatait idézi. Mint ebben a dalban is, ni.

 

Hogy mennyivel jobb ez tisztességesen hangszerelve? Meg tudjuk kicsit (egy betekintés erejéig) mutatni. Mit ad isten, Pierrot feldolgozásában. Mutatnánk mi a Dave Stewart-féle változatot is nagyon szívesen (vagy akár a Pet Shop Boyst, nyitottak vagyunk ám szinte mindenre), de nem tudunk ilyenekről. Ez van.

 

Ami érdekes, az az, hogy egy jelentős bosnyák (boszniai? Nem tudjuk, hogyan identifikálja magát az úr) dalnoknak is volt egy roppantul hasonló slágere. Amire egyébként az eredeti videó alatt hívják fel a figyelmet, de ez pláne részletkérdés. Így szól.

 

Az úr egyébként az idei Eurovíziós Dalfesztiválon is fellépett. Ami nem lenne különösebben fontos, ha nem aznap értesültünk volna arról, ami miatt a hétvégi bórkostolásra is sor került. Körbeérnek a dolgok, na.

Mára ennyi.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napilajk.blog.hu/api/trackback/id/tr973177196

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az ötödik pohár 2011.08.24. 19:36:07

Leánybúcsú volt múlt szombaton. Jól sikerült. Azt hiszem.De csak egy momentumot emelek most ki.Talán szegénységi bizonyítvány, de én eddig csak filmen láttam olyat, hogy a vendéggel megkóstoltatják a bort, amelyet felszolgálnak. Szinte sosem iszom alko...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása