Nyájas Olvasó, volt a Velveten (úgy kell nekünk...) egy cikk, ami a top megcsalós dalokat vette sorra. És rájöttek, hogy Sztevanovity Dusán jó szövegíró. Udvarias bloggerek lévén nem fejtük ki részletesen a véleményünket sem bunkóságuk mértéke, sem szocializációjuk sanyarú volta miatt. Inkább megmutatjuk a saját toplistánkat. (Azon töprengtünk egyébként, hogy ha közelebb lennénk a 15-éhez, nehezünkre esne nem a Szeptemberi Dusán címet adni. Aminél csak márciusban hajlanánk borzalmasabb címadásra).

Dusán írt például a testvérének (Zoránnak hívják, tehetséges énekes, kedves Velvet) is. Például Gerendás Péter zenéjére. Például ennek az eredetijét. A rendszerváltás környékén. Ezt hallgatva néha még most is eszünkbe jut, mennyit tudunk ártani magunknak.

 

Na, ez a gyermekkori álmokról szól. Szintén Gerendás, meg Zorán. Mi speciel ilyen duettnek szeretjük a legjobban (azzal együtt pláne, hogy talán még mindig el tudnánk belőle pengetni valamennyit).

 

Ha már Zorán és duett, egy másik nagy kedvencünk. Szerencse, hogy a Hé, kilencvennyolccal döccenne a prozódia. Azt a részt annyira már nem biztos, hogy szeretnénk. A többiről nem is beszélve.

 

És ha Kern: az egyik kedvencünk tőle. Ezt speciel Karácsony János szerzette zeneileg. A refrénjét imádjuk zümmögni. És mi is szívesen lennénk velencei. Vagy belga (és mi hova álljunk, tessék mondani?).

 

Hasonló hangulat, bónusz információ: a zenét is Dusán szerezte. Énekelni nemigen tud, de ez a dal szerintünk telitalálat.

 

Meg persze ez is. Naná. Érdekes, a mozi-motívum többször is előkerül Dusánnál (Én nem megyek mziba többé- Kern, Mozi – LGT), de ez a fajta vadság a Lárika-féle verzió sajátja.

 

És a titkos kedvencünk, amit bármikor elő lehet venni.

 

És megcsiszoltak, és dörzsölt lettünk, és simára kopva nem pörgünk be rég.

A bejegyzés trackback címe:

https://napilajk.blog.hu/api/trackback/id/tr263258319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.09.28. 10:51:07

Csöncsön barátunk három könnyűzenei darabot szeret. Az egyik az Englishman in New York, a második a Mein Freund, Michael az Ärztétől (inkább a dal mögötti élményanyag okán), a harmadik az Embertelen dal. Néha még enyhén rekedtes, kicsit suttogó hangon énekli: "Ó, ez embertelen jó!"

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.09.28. 13:21:19

@Reckl_Amál: Az ritka sajátos élmény lehet.
Maradjunk ennél a fogalmazásmódnál :-)
(vajon hány pandás trauma?)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2011.09.28. 20:20:22

Van az több is háromnál, de az Embertelen Panda tényleg embertelen panda. :-)

Szirénfalvi Szürkevarjú Szeréna 2011.09.28. 22:47:23

Én szeretem, mikor "idéz" belőle...

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.09.29. 08:28:40

@stivanleroy:
Na, de zenepedagógus. Se a gyerekeket, se a zenét nem szereti! ;)

padmasambhava 2011.09.29. 19:07:08

Ajjaj, mit okoztál S.T.Ivan ?! Egy nagy szentimentális estét - Szép Júlia, Embertelen dal, Mint a filmeken, LGT, Kern, Zorán, Dusán, Klárika. Ha netalántán kinyitok egy üveg vörösbort, akkor még könnyek is lesznek...

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.09.29. 19:40:44

@padmasambhava: Ajjaj. Azt azért ne. Nem szeretek hölgyeket megríkatni. Együtténekelni a tempósabbakkal szabad, de máshoz nem járulok hozzá.
süti beállítások módosítása