Nyájas Olvasó, ez ugyan egy szövegkörnyezetétől megfosztott Pierrot-idézet, ami ráadásul nem is nagyon kapcsolódik a poszthoz, de nemrégiben nosztalgiáztunk egy sort egy lemezzel, amihez e helyütt nehezen leírható módon jutottunk hozzá (vájtfülűeknek: sikerült beszerezni bakeliten az LGT V-öt, ezer forintért; merthogy két lemez – indokolta a hölgy. Nem vitatkoztunk vele...).

Igaz persze az is, hogy Pierrot érezhetően szereti a dalokkal gyakorta összefüggésbe összehozható Vince Clarke-ot. Nem baj, azzal együtt, hogy felismerhető szerző tud lenni, mi is lájkoljuk. Például ezt a dalát.

 

Ezt is ő írta, aztán egy lemez után otthagyta a zenekart. Nem zenei okai voltak, emberileg nem jött ki már olyan jól a többiekkel (biztos Andy Fletcher lett tolakodóan arrogáns, muhaha). Egyébként a Yazoot csinálta volna emberileg a végtelenségig, ott zenei egyetnemértés volt: Alison Moyet élőbb zenére vágyott, és nem kárhoztatjuk érte. Halkan hozzátesszük azért: az olykori szalonjazzes prüntyögésnél azért izgalmasabb szövet kellene szerintünk egy ilyen izgalmasan sok árnyalatú hangnak. De nem mi voltunk a producere.

 

Itt például már nem is Vince Clarke látható a színpadon, hanem a helyére újsághirdetésben verbuvált Alan Wilder. Aki nagy hatással volt például ennek a dalnak a hangzásvilágára:

 

Érdekesség: a fentebb emlegetett korai gyöngyszem nem is változott sokat a színpadon.

 

Talán csak Dave Gahan, de neki sem ártott (pláne, hogy túlélte a transzformációt; egy időben a bizonyos gyertyát az összes lehetséges végén égette). Pedig tehetséges énekes, tessék megnézni, mit hoz ki egy Joy Division(!)-dalból.

 

Érdekesség: míg ő felszedett magára néhány kilót, a fentebb már emlegetett Alison Moyet megszabadult nem kevéstől (férfiasan bevallva: irigyeljük. Leginkább mondjuk a felszabadultságát. Tessen csak nézni:)

 

És talán még jobban énekel. Vadabbul talán, tudja a fene. Bónusz: néhány nagyon kisfiú.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napilajk.blog.hu/api/trackback/id/tr493517224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása