Nyájas Olvasó, ez persze egy kissé túlzás. Mindig van lejjebb, ennél is lesz rosszabb is még, de ma azért kaptunk fura híreket. Új üzemeltetőket kap a Gödör (már nem Gödör néven, de mire hátországoztunk volna, kiderült, hogy a régi üzemeltető viszi a nevet), aztán az új szervező személyébe kötöttünk volna bele, mint egyszeri blogger-politilógus (ex-parlamenti szövegíró, khm: mindig vegyük nála figyelembe, hogy nagyon fáj neki, hogy már nincsenek a parlamentben, ők, szabadelvűek). Az ultimate kérdés már elhangzott: mikor lesz az első Ákos-koncert?

És bár sosem jutottunk el a Gödörbe, távolról is kedveltük, mert rokonszenves előadókat futtattak (az új szervezők meg azon a VOLTon dolgoztak, ahol fellépett a Pet Shop Boys, meg a Balaton Soundon, ahol szintén, de a sok kis hülye közé még Neil Tennant kedvéért sem mentünk el, bocs; patthelyzet).

Viszont egy nagy hazai kedvencünk elfele akar hallgatni. Jamie Winchester visszavonul kicsit. Ahogy ő írja:

Látom, ezt nem úszom meg 'hivatalos bejelentés' nélkül :) Nagyon nagyon nehéz úgy fogalmazni, hogy érezhető legyen, hogy ez nem egy negativ folyamat. Mellébeszéd sem. 
Rettenetesen hálás vagyok, hogy a 90-es évek elején kezdhettem itt aktivan zenélni, így elkaphattam az utolsó éveit egy olyan életformának ami már akkoriban a világ nagy részén nem létezett, mára már itthon sem.
Helyette egy olyan üzlet lett, ami számomra rendkívül taszító. Egy olyan üzlet, ami számtalan olyan dolgot igényel attól az embertől aki aktuális és releváns akar lenni, ami nincs bennem és sosem volt. Gondolok itt az őrült net-es önpromóciós hadjáratokra, meg az értelmetlen bulvár és egyéb műsorokra stb. Én nem ezt a szerződést irtam alá, amikor 12 évesen elektromos gitárt vettem a kezembe, és nincs is kedvem részt venni benne (arról nem is beszélve, hogy nem is csinálom jól:) ).
Én világéletemben hobbizenész voltam. Viszont a zenélés egyszer csak elkezdett munkahely és megélhetés lenni. Azt az oldalt szüntetem meg most, és visszatérek a csendes hobbizenéléshez. Nevezzük hibernálásnak. Nem tetszik itt kint az időjárás, bemászok a barlangomba, az ajtóra húzom a követ, és majd csak kijövök ha szimpatikusabb lesz :)
(Atom, Tátrai Band, Szilárd, Rubber Puppet, Boom Boom, Black-out stb. ugyanúgy lesz tovább, sőt lesz néha 1-1 saját is) 
Köszönöm a megtisztelő figyelmet :)

 

Manapság már szokás cikizni, de részünkről megbízható indikátora szokott lenni a jó zenének. Itt például már a háttérben sertepertél:

 

Élőben itt láttuk másodszor, és kevéssel később pár szót is válthattunk vele. Nagyon szépen beszélt már akkor is magyarul, és piszok rokonszenves volt.

 

És nagyon sokáig játszott Pierrot-val. Itt is.

 

Ekkorra már megvolt ez is, amit szintén imádtunk:

 

Afféle oldalprojektként meg már futott ezer másik produkcióban (például a Keresem az utam című Ákos-dal is eredetileg az övé). Keményebb dolgokkal is foglalkozott, persze. De mi már csak ilyen kis szerények vagyunk, hogy ezeket kedveltük igazán. De például nyomult itt is:

 

És énekelt így is:

 

Ha már feldolgozás, ezt is szépen magára szabta.

 

Vagy ezt, ha már korunk Yesterdaye lett, hogy minden fogalmatlan kis tini el akarja énekelni. Jamienek megy is (ezt hívják különbségnek, és ha le tudnánk zongorázni, már zenéltünk volna vele).

 

Na, olyan nincs, hogy ezt valaki ne ismerje. És még mindig jó.

 

Reméljük, még hallunk róla.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napilajk.blog.hu/api/trackback/id/tr903571158

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Navracsics ismerőse a Gödör új programigazgatója 2012.01.20. 10:44:12

A jelenlegi vezetés és az új programigazgató közti veszekedéssé fajult a Gödör Klub leköszönő vezetőinek sajtótájékoztatója. A Gödör Klub új neve várhatóan Akvárium Klub lesz. A sajtótájékoztatón a közönség soraiban ülő új programigazgató kijelentette,...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása