Nyájas Olvasó, roppant szomorú hírt olvastunk. Megint kicsit kevesebb lesz az ország. Egy remek ízlésű zenésszel, egy mindig kedves emberrel, az elmúlt mintegy húsz év egyik legfontosabb állandó háttérszereplőjével. És egy illúzióval az élhető, másnak is tetsző országról.

Egy általunk nagyra becsült bloggertársnál olvastuk, név nélkül. Mi is csak sejtünk valamit. Szeretnénk tévedni. Szeretnénk ott élni, ahol ez az ember itthon van nálunk, és a szokásos mosolyával bólogat, miközben szól a jó zene. Tőle/belőle is.

Volt egy ország. Kicsit savanykás, kicsit kicsi, de a miénk, és minden hibájával együtt azért lehetett szeretni. Most tűnik el végleg, apródonkint. És félünk, mi már vissza sem kapjuk.

Káromkodni lenne kedvünk, hosszasan, dühösen. Még az is benne lenne talán, hogy "This fucking dog doesn't like bundáskenyér". Ezt is tőle hallottuk egyszer, egy hajón.

És ez is ő volt, ahogy arról énekelt, milyen lenne az isten, ha ember lenne. 

 

És volt egy otthona a folyó mellett. Azt hittük, tudtuk, melyik folyó. Azt hitte ő is. 

 

Most meg hazamegy. Pedig mind azt hittük, hogy eddig is ott volt. 

 

És már el is köszönt, az előző évtized egyik legjobb zenekarával. 

 

Ez így nagyon nem jó. Last one out please close the door. 

A bejegyzés trackback címe:

https://napilajk.blog.hu/api/trackback/id/tr34706329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása