stivanleroy 2010.06.02. 12:10

Tarzan Guy

Tarzan WeismüllerEgy magyar származású világsztár születésnapját ünnepelhetné a hálátlan világ, ha figyelne az ilyesmire. Esetleg egy filozófus névnapját, de erre még kevesebb esélyt látunk. Na majd mi segítünk. A dzsungelben, vagy akárhol máshol, igény szerint. A videókért előre is elnézést, de tudják, micsoda macera egy extended mix videóklipjének a beágyazható verzióját felkutatni? Na ugye. 

A nap jeles szülötte persze nem annyira magyar, mint amennyire a Bánátban élő német családok egyikének fia, de ilyen esetekben lenyűgözően befogadóvá lesz a magyar nemzet. Az ötszörös olimpiai arany- és egyszeres olimpiai bronzérmes, ötvenkétszeres amerikai bajnok úszó Weismüller János szülőhelye ma Temesvár egyik kerülete, őt pedig csak Johnnyként szokás emlegetni. Ha valakinek nem rémlik, szégyellje el magát. Bár előtte is voltak öten ebben a szerepben, mégis ő lett a filmtörténet csupa nagy betűs, egyetlen és igazi TARZANja. Részünkről futott még Brendan Fraser, mint George, az őserdő hőse, de ő is főleg azért, mert nem Lord Greystoke ágyékkötőjére pályázott.

Adalék: Jánoska (esetleg Johann) és szülei a S.S. Rotterdam fedélzetén érkeztek Amerikába – és ez is azt mutatja, hogy a Repülő Spagettiszörny igenis összekuszálja csápjaival mindazt, amit mi puszta véletlennek hinnénk. Úgyhogy az egyszerűség kedvéért nem is spekulálunk, inkább megmutatjuk kedvenc tarzanos dalunk extended verzióját (már mondtuk, mi az, nézzenek körül sokszínűség témakörben, ha nem rémlik).

 

Tarzanból művelődjenek önállóan, engem úgyis megkértek a tömörebb fogalmazásra. Szóval, Rotterdam. Tudják, kik ünneplik ma a névnapjukat? Kármen és Anna, igen, nekem is van naptáram. És még? Szabad a gazda? Hát az Erazmuszok. Egyrészt köszöntjük minden kedved Erazmusz nevű olvasónkat, másrészt vissza kell utalnunk egy kicsit: na, hol élt a leghíresebbik Erazmusz (avagy Erasmus)? Hát persze hogy Rotterdamban. Amiről egyik (sok van amúgy) kedvenc együttesünk emlékezik meg szívhez szólóan. Erasmusból is szabad önállóan készülni, kisötösért.

A bejegyzés trackback címe:

https://napilajk.blog.hu/api/trackback/id/tr432050400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása