Benne van a válaszMielőtt el találnánk felejteni: lassan szezonja lesz. Ne hagyják ki, mert egészen rendkívüli finomság. Még dalt is írtak róla. Igazából a dalról jutott eszünkbe, a nap főhőse ugyanis nem ez a kiváló színháztörténettel is bíró csemege, hanem egy színésznő. Aki szintén nincs már köztünk. És ezért csöppet neheztelünk rá, de nagyvonalúan mégis elnézzük neki. Június tizenötödikén született Tábori Nóra.

Ő az, akivel kapcsolatban még annyi életrajzosdit sem játszanánk, mint Darvas Ivánnal. Aki nem tudja, ki volt Tábori Nóra, ne híresztelje az információhiányt. Ciki ugyanis. Nem kicsit, nagyon. Darvashoz hasonlóan ő is a Vígszínház egyik jelese volt - csak az ő komédiázó kedvét sokkalta jobban kihasználta a könnyű(?) műfaj. Essünk túl a megkerülhetetlenen (bár minden muszáj feladat ennyire lenne rossz...)

 

Vagy például egy másik remek színésznővel (ő még él, maradjon is még velünk sokáig, ha lehet), akivel oly sokszor került párba - és mindig remek választás voltak.

 

Innentől a gombóc már szinte automatice jön, tessék kivárni, mindjárt célnál leszünk. Szóval. Tábori Nórában volt valami imádnivalóan pajkos pimaszság, amitől kicsit mindenki nagymamája is lett. A messzebb lakó nagyi, a cinkos, a laza. Nem magyarázom, a típust majd belövi a Modoros, ha még nem tette. Nagymama volt egy padláson is. Vagy padlásban. Padlásban, tetszik érteni. Mutatjuk.

 

Innentől meg pláne egyszerű: mit főz egy nagymama, a padláson? Padláson, ehh. Nagybetűvel. Szóval, mit főz egy igazi nagymama? Segítünk: mi van a poszt címében? Na ugye.

 

Sokat gondolkodtam, van-e még egy olyan ártalmatlan és vidám dalocska, ami adott esetben annyira megható tud lenni, mint ez. Azzal az áradó életszeretettel, ami első hangtól az utolsóig áthatja. Egyelőre nem ugrott be másik, úgyhogy a Nyájas Olvasóra bízom a kérdést. Puskának itt a szöveg is, tessék csak szépen még egyszer végigmenni az egészen. Kicsit még a Valaki mondja meg nagy kérdésére is választ ad, nem? Embernek lenni jó - és nekik, főként Kaszás Attilának és Tábori Nórának (te jó ég, micsoda társulat lehet odafönt) minden további nélkül el is hisszük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napilajk.blog.hu/api/trackback/id/tr42082249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása