stivanleroy 2010.08.04. 11:12

Hígat főztél

The Big LMester Tamás születésnapja alkalmából nosztalgiázunk egyet, Nyájas Olvasó. A fiatalember ugyanis az Ön Alázatos Szolgáját alapvetően hidegen hagyná - ha nem fűződnének szép emlékei valakihez, aki viszont komoly rajongója volt az énekesnek. Meg Bon Jovinak is, de ez akkoriban sem számított (olyan nagyon) ciki körülménynek. Csak egy kicisit. Khm.

A lány, legyen mondjuk valami Judit - esetleg Edit, hogy akkor csehtamásozzunk is egyet megint, szóval a lány villantotta fel az Ön Alázatis Szolgájának először a párkapcsolat lehetőségét. Nyolcadikosak voltunk, farsangkor kezdődött, és minden remekül haladt. Vagy talán mégsem, ha van ötletük, szeretettel várom a megfejtéseket.

Tudniillik amikor megkérdeztetett, járna-e az Ön Alázatos Szolgájával, a hölgy - jaj! - nemet mondott. Hogy megijedt-e attól, amilyen szándékot e mögé sejtett (nem, ilyesmire nem gondolt a Nyájas Olvasó hű szolgája, a kéz a kézben andalgás már valami csoda volt), vagy más oka volt - ezt talán már ő sem tudja. Különben is, a lány házas már. Bizonyítandó, hogy noha bizonyos dolgokat nehezen felejt a szerző, ám nem haragtartó (na jó, tud az lenni, de ez tizenöt éve volt...), jöjjön egy klip a kisasszony akkori magyar kedvenceitől.

 

Jelzem, amikor még az Irigy Hónaljmirigy jó és frappáns csapat volt, kimondottan zseniálisan forgatták ki ezt a dalt, Hígat főztél címmel. Mindegy, mellékszál. Bár a zenét nem szabad kihagyni a képből.

A “nem” ugyanis annyira megviselte a Nyájas Olvasó Alázatos Szolgáját (néha sokkal egyszerűbb lenne első személyben fogalmazni), hogy azóta is kibontatlan popzenei karrierjét első saját dala megírásával kezdte meg. Nem terhelnénk vele a Nyájas Olvasót, de annyira talán még csak nem is volt rossz. Erősen inspirálta A Tegnap Összetört Egy Álom reggaes hangulata (ez a rajongás -mármint Pierrot, nem a reggae - is ekkor kezdődött, talán nem függetlenül ettől a történettől) is. Tök aranyos klipje van, nézzék csak:

 

Sőt, volt benne egy rapbetét is (ah, boldog kilencvenes évek), amit Kid khm, inspirált. Nem tudom, a Nyájas Olvasó emlékszik-e rá, nem volt rossz ez az anyag sem. Bónusz: a gitárral majomkodó fickó maga Jamie Winchester. Amikor még mindenki azon puffogott, hogy ki az a nagyképű majom, hogy ilyen hülye álnéven nyomul. Biztos Kovács János, aki így akar befutni. Ja, régen volt.

 

És ha már az egyik nagy kedvenccel kezdtük, jöjjön egy másik is. Igaz, szólólemezével. A dallal, amit Dave Stewarttal írt (no lám, váratlan fordulat). Bocs. Ő talán szerette a Bon Jovit, de ez sem kötelez mindenre.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napilajk.blog.hu/api/trackback/id/tr142197500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása