FújNyájas Olvasó, a jelek szerint melankolikus-publicisztikus hangulat vett rajtam erőt mostanában. Vagy csak a hozzám jutó hírek borzolják az idegeimet. Nem tudom. Passz. Ráadásul ebben a hírben érintett sem vagyok. És még csak nem is lájkolom a szereplőt. Egyszerűen csak beugrott valami, amikor a kurzusművészet fogalmát igen faramuci módon recikláló Kovács Ákos vudubabák szurkálásra adta ki az engedélyt, mert rá hivatkozva bezártak két torrentszervert. Ha nem az ország legnagyobb arcát növesztő kvázimessiása rinyálna, talán még sajnálni is lehetne.

Mert az tényleg gáz, hogy a zenészek nem tudnak megélni a lemezeladásokból. Az tényleg gáz, hogy az internethasználók ma már könnyedén letölthetnek bármit, amiért cserébe az azt előállító alkotó semmit sem kap. Az tényleg gáz, hogy a ritkább lemezek legálisan beszerezhetetlenek. Az tényleg gáz, hogy már nem nagyon éri meg 10-15 dalos egységekben gondolkodva alkotni, mert nem térül meg a befektetés.

Az tényleg gáz, hogy az ötmilliós koncertgázsiért arrogánskodó Kovács Ákos sajnáltatja magát, miközben a sorok közt kiderül, hogy már ő is kattintott download feliratú gombra. Az tényleg gáz, hogy rossz néven veszi a zenéje terjedését, és azt, hogy a rajongói (is) sajnálnak kiadni 4-5 ezer forintot az önimádat új himnuszaira. Az tényleg gáz, hogy még mindig gyurcsányozik, és kiakad azon, ha a zemberek megbüntetik őt, ha nekik nem tetszőt tesz.

De ez az ő baja.

Meg a hiányos műveltség. Ha több zenét hallgatna (és nem csak magát), beugorhatott volna neki is az a sor, mint nekünk. „Hát döfj át akárhány kis tűt azon a vudubabán/... nem hasonlít rám”. Valami ilyesmi.(So you can stick your little pins in that voodoo doll./I'm very sorry, baby, doesn't look like me at all.) Leonard Cohen-Fábri Péter: Dal utca hét, Kern András előadásában. Ez a nóta, ni:

 

Vagy, ha már Ákos, egy némiképp dagályosabb változat.

 

Mennyivel jobb ez is, mint a pártvátesz-dalnokot sajnálni, hát nem?

A bejegyzés trackback címe:

https://napilajk.blog.hu/api/trackback/id/tr732400726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása