Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

stivanleroy 2010.12.03. 16:40

Valami Edit

Esetleg JuditNyájas Olvasó, egész pontosan Vida Edit. De csak újabban. Korábban Márta volt. Na jó, Mártika. Sőt: Martika, A-val. Ő ugrott be nekünk. Meg csöppet Carole King, de legyünk őszinték: inkább Martika. Nem mi tehetünk róla, hogy a késő nyolcvanas évek csajos poprockja jó volt. Igazából nem bánnánk, ha ilyen kifejezésekkel, mint „ a késő nyolcvanas évek csajos poprockja” nem is kéne foglalkozni, annyira szép lenne az élet. De hát csak így mennek a dolgok. De ezt már megszokhattad. Ja, és van új poszt a Sminktükrön is.

Yes, she canAz egész apropója persze egy uborkaszezonos hír volt. Miszerint van egy csoport a fészbukkon (hát hogy ottan mik nem vannak, ugye), amit mi fölöttébb lájkolunk. Na igen.

Még úgy is, hogy egy vallási alapú tézissel kapcsolatos ellenvélemény hozta össze ezt a kilencvenhatezer embert. Szerencsére nem keresztényellenes, az mélyen felháborítana bennünket (Nyájas Olvasó, a Narancs és az ÉS címlapja bővebben kifejti, nem kell csodálkozni itt már semmin sem).

A rövid sztori: egy iráni pap kifejtette, hogyaszongya: a nem megfelelően öltözködő nők a terminal.hu szó szerinti idézete szerint „tévútra vezetik a fiatal férfiakat, tisztátalan gondolatokat ébresztenek bennük és a házasságtörés eszméjét terjesztik a társadalomban, amely földrengésekhez vezet.”

A harcos feminista amerikánus hölgyek erre akartak reagálni: április 26-án mindenki mutasson magából annyit, amennyi csak lehetséges: kideríteni, valóban reng-e a föld. Ez az úgynevezett Boobquake. Cicirengés, mondjuk.

Igazából lényegtelen, lerágott csont, nem volt izgalmas hír: hát előszedték a ciciket (sebaj, részünkről egészen nyugodtan. Khm). Nekünk meg a földrengésről beugrott egy dal.

 

Amiből – ritka, de van ilyen – jobb lett a korábban már emlegetett feldolgozás, mint az eredeti dal. Ritka, de előfordul. Martika változata dinamikusabb, tempósabb, dögösebb – és benne van minden a múlt század utolsó évtizedének hajnalából (igen, nekünk is fáj, de muszáj vele összeszokni, mielőtt rigolyás vénemberek leszünk), amitől ez a korszak szerethető. Látványilag pedig kész stílusmúzeum.

 

Nyájas Olvasó, nézz át a Görbe Sminktükörre is. Szokás szerint zseniális.

A bejegyzés trackback címe:

https://napilajk.blog.hu/api/trackback/id/tr492490848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2010.12.03. 17:12:01

És képzeld el, hogyha tényleg rengene a föld aznap! :)

Amúgy ügyes ez a csávó! Így kell több ezer nőt rávenni az önkéntes meztelenkedésre.

Martika's kitchen? Szimpatikus. :)

Azt nem egészen értem, hogy jön ide Edit.

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2010.12.03. 18:08:28

@Reckl_Amál: Rém egyszerű, mint az űrmikrobiofizika. Martika felvette a Vida Edit művésznevet. A boldogult Cseh Tamásnak meg pl. volt egy dala, amiben ez volt refrén szerű elem: valami Judit / esetleg Edit.
Ismerve a hősies magyar értelmiségi attitűdöt, a lírai én már a találkozáskor túl részeg volt ahhoz, hogy megjegyezze a nő nevét.
Ni, lehet elemezni :-)
www.zeneszoveg.hu/dalszoveg/34574/cseh-tamas/esetleg-edit-zeneszoveg.html
süti beállítások módosítása