Sanyi hepiNyájas Olvasó, ez persze eleddig sem lehetett igazán kérdés. Egyik tizenkilenc, a másik egy híján húsz, ahogy mondani szokás. Nem szabad semmi jót várni tőlük és akkor talán nem csalódunk keserveset. Az RTL Klubnak például sikerült megoldania, hogy a versenyben az énekelni nem tudó, jó értelemben vicces bohócfigura volt a legjobb. Ezt is úgy, hogy D. Nagy Lajos egyszerűen nem kívánt dolgozni.

A duett nem egyszerű műfaj, ezt eddig is lehetett sejteni. Figyelni kell a másikra, együtt kell vele létezni, és mindvégig kiszolgálni az éppen előadott dalt. Ennek ellenére manapság minden zenés kimittudban elsütik ezt is. Ha van rá valós ok, ha nincs. Így volt ez az RTL sztárcsinálós műsorának lezárásának első fordulójában (te szent ég, ezek még egy estén akarják az arcunkba tolni a Hüppögőset meg a Kalaposat, hát ennél a Különben dühbe jövünk is izgalmasabb tudna lenni, nemhogy a magát parodizáló Kovács Lajos, az amúgy is csillagos ötös ötlet, de komolyan).

Szóval kaptunk három duettet. A nagyfülű fiúról kiderült, hogy tud énekelni is (nem átütően jól, de nem tűnik reménytelennek – ha ezt kapcsolja össze a showmankedéssel, még akár valaki is lehet belőle), D. Nagy Lajosról pedig az, hogy a korával fordítottan arányosan gyarapszik a tehetsége – ennyire unalmas, színtelen és bizonytalan előadást azért már neki is ciki lenyomni.

Aztán jött az első öngól. A Kalapos duettezett Magyarország egyik legendás, noch dazu zseniális torkával. Kovács Katival, aki így, a khm, izé, hetedfél iksz környékén is hallhatóan simán lesöpri a másikat a színpadról. Pedig visszafogja magát. Pedig hallhatóan simán hozná ezt is, még mindig, változatlan energiákkal.

 

A dal nyilván nem ír történelmet, de ahogy énekli: arra tessen figyelni. Kovács Kati karrierje számunkra amúgy is mindig a kihagyott ziccerről fog szólni – mert ha időnként megmutatja, mi van a torkában, akkor az nagyon ott van. Mint ebben nem hifi-minőségben megszólaló nótában.

 

Aztán a Hüppögős és a Kistestvér énekelt együtt egy olyan dalt, amire mindkét előadója a mai napig büszke, és minden válogatásra fölpakolják. Okkal.

 

És persze ne felejtsük el: már említettük, a dal szerzője egy pészmékerrel (de Gerry nélkül – hah, milyen viccesek vagyunk ma, nemde?) és a világ legrandább mackóruhájában beugorva egy stúdióba tetszőleges időpontban le tud alázni egy komplett bojbendet.

 

A másik meg duettet énekel egy soullegendával, és nem belebukik (mint az amúgy várható volt anno, mentesen minden rosszindulattól is), hanem a végén tökéletesen egyenrangú félként hajol meg a közönség előtt.

 

És ezekhez képest kellett volna a Vastag tesókat nézni. A nap legrosszabb vicce.

Hogy melyik mentor miért rúgat ekkora öngólokat a rá bízottakkal, előttünk ismeretlen. De hétfőtől kéretik őket nagy ívben kerülni, mert ennek így jó vége nem lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://napilajk.blog.hu/api/trackback/id/tr182525531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2010.12.19. 13:19:58

"D. Nagy Lajos egyszerűen nem kívánt dolgozni"

Ez a nyögés nem nemakarás vége volt, hanem már-nemtudásé. Rudolf Péter mondása jutott eszembe: "Mire egy színész összeiszik magának egy arcot, addigra már nem tudja megtanulni a szöveget." Persze lehet, hogy nem ez volt a háttérben, csak a bikinis ember már nem alkalmas erre. Szegény Demjénnek sem mennek már a magas hangok élőben.

Tényleg nem mer egyik kereskedelmi tévé sem kijönni egy érdekes előadóval?

Király L-t azért ne magasztaljuk! Ő is a kontraszelekció csúcspéldánya.

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2010.12.19. 14:28:13

@Reckl_Amál: nem magasztaljuk. De ő legalább egyedi. Akkor is, ha a Geszti által tippelt egy évnél több nem is jut neki.
Rokonszenvesebb, mint a végső döntősök (akik leginkább semmilyenek).
És persze perspektivikusabb produkciók is kihullottak menet közben.

Az érdekes előadó rizikós, a kertévék pedig keresni akarnak. A közszolgálat pedig nem is akart az Istvánakirálynál messzebb jutni. Ami már a kilencvenes években is nehezen érthető státuszú izé volt. Emlékszem, mikor egy magyartanárunk csillogó szemmel mesélte a Királydombot, mi meg a vállunkat vonogattuk. Azóta csak még olyanabb lett.

Ahogy mi is az a generáció vagyunk, akik nem tudjuk elhinni, hogy Demjén nem csak a püffedt arcú szerelemvonatos fickó volt (még ha nem is sokkal több - ne tegyünk úgy, mintha).

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2010.12.19. 14:49:51

@stivanleroy:

Ezeknél egy halott borzban is több egyéniség lenne. Az egyediségről, amit egyébként én is támaogatok, egy Király L. Norbert féle blöff kapcsán ez jut eszembe:

cutroni.com/blog/wp-content/uploads/unique.jpg

Az egy évet is túlzásnak érzem.

Az István, a király egy jókor, jó helyen elsütött giccs. Tudom, hogy sokan szeretik, de pl. a Hairről is ezt gondolom. De szeressék csak!

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2010.12.19. 15:03:39

@Reckl_Amál: Azzal a nem elhanyagolható különbséggel, hogy a Hair zenéje: jó.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2010.12.20. 13:22:55

Annyira az István, a királyé sem rossz az elejétől a végéig. Persze nem a kedvencem, de az "oly távol vagy tőlem, és mégis közel" féle dallam pl. teljesen rendben van.

Miközben a Let the Sunshine-tól falra tudok mászni.

Szóval csak azt akarom mondani, hogy ez nem ilyen egyértelmű szerintem. Egyiknek sem a zenéje a legnagyobb baja.

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2010.12.20. 13:39:16

@Reckl_Amál: www.youtube.com/watch?v=bmI51Jfq0E4

Méghogy a falra...

Párszor meghallgattam az Istvánt. Jellemzően unalmas és ötlettelen zene. Néhány közepes pillanattal.

Ráadásul én a Hair esetében nem tudok elvonatkoztatni a filmtől. Ami viszont nagyon jó, és nem csak abban, hogy dokumentálja egy korosztály álmait, de abban is, hogy megmutatja minden erényét és hibáját is - nem állítva, hogy ez jobb vagy rosszabb másnál.
Na jó, ehhez kellett egy pofátlan káeurópai is.
süti beállítások módosítása