ElővesszükNyájas Olvasó, nem ördögről van szó. Bár vasvillát (háromágút, noch dazu) láttunk már nála. De nem ördög. Olykor egy már-már vicces paprikajancsi, olykor az elefánttal büszkén dübörgő egérke, olykor csak egy veszedelmesen rátarti nemistudjukmicsoda. Valami, aminek nem túl kemény és ellenálló váza (gerince, ha úgy tetszik) van. Ma jelenti be Matolcsy és Navracsics az új rendszert, a főnök nagyon szigorúan kivitelezett távollétében.

Pártunk és kormányunk vezetője nem mer a zemberek szeme elé állni ezzel. Még a végén megkérdeznék, hogy miért csinálja azt, amit a tevesmocskosliberálkomcsik. Vagy legalább miért nem hagyta nekik, ha ő sem tud jobbat (nyilván azért, hogy ő még nagyobbat rúghasson a zemberekbe – ezt a választ valahol már tuti megírták, többre érdemes szerkesztőségekben). Mindegy. Nekünk erről a gerinces „kiküldöm a fiúkat, égjenek helyettem ők” megoldásról jutott eszünkbe valami. A poén az, hogy még ma is egész jó a zene: külön érdemes kiemelni a kicsit staccatós zongoramotívumokat.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napilajk.blog.hu/api/trackback/id/tr862700468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.03.01. 13:10:39

Tudom, hogy a Véleményvezér nem a szíved csücske, de ez elég jó megfogalmazás:

"Képzeljük el, ahogyan Churchill kizárólag arról beszél, milyen jó lesz a megnyert háború után, majd a mikrofont átadja valamelyik miniszterének, hogy akkor szóljon ő néhány szót a vérről és a könnyekről."

velemenyvezer.blog.hu/2011/03/01/orban_viktor_nem_winston_churchill

"külön érdemes kiemelni a kicsit staccatós zongoramotívumokat."

Csak nem te is a Halhatatlan kedvest nézted vasárnap este? :)

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.03.01. 14:52:14

@Reckl_Amál: A VV vicces, ahogy kihirdeti a szentenciát, aztán az olvasók porba szavazzák. Jókat szoktam rajta mosolyogni, ahogy próbál véleményt vezetni, miközben neki sincs igazán.
A "nem Churchill" stimmt. Egy ismerősöm meg épp azt emlegeti, hogy mikor a csúnyagonosztetűláda Molnár Lajos utaztatta a betegeket, akkor azt még tömeggyilkosságnak hívták. Ha Szócska, akkor Széll Kálmán programnak.

Mi is volt a fiúk legfőbb gondja azzal a hórihorgassal?

Nem, szerintem vasárnap este igazából semmit sem néztem. Csak sznob voltam kicsit ezzel a staccatósdival.

padmasambhava 2011.03.01. 23:55:29

Valakinek el kell végeznie a piszkos munkát, nem ?! (a Navracsics, meg a Matolcsy többre igazából nem képes). Blood, Sweat & Tears, jó együttes volt az ...

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.03.02. 08:19:06

@padmasambhava:
Persze. Csak például Bokros a saját nevével vállalta, és vállalja ma is azokat az egyáltalán nem népszerű, de nagyon hatásos és szükséges reformokat. És nem bújik valami száz éve halott ember mögé.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.03.02. 13:18:30

@stivanleroy:
Jóformán az egyetlen képviselőnk, aki ér valamit.
Bár sokat nem mutatott még ott...
süti beállítások módosítása