stivanleroy 2011.03.03. 11:47

Apropó

Anti-NPDNyájas Olvasó, találtunk apropót a mai dalhoz. Úgy többé-kevésbé: a szövegbe nem mélyedtünk bele, a címet ismerjük. Meg a dalt, amiben tulajdonképpen nagyon sok minden jelen van abból, amiért a nyolcvanas éveket olyan könnyű szeretni. Amennyire nem könnyű másokat. Például a kétszínű, sunyi politikusokat. Akik most remekül elrontják ezt az amúgy kiváló dalt. Monnyanakle.

A történet maga nem túl bonyolult: a magyar antifasiszták szerették volna szokás szerint a Parlamentben kiosztani éves díjaikat. Néhány idősödő ember, olyik még járt Auschwitzban is, szóval ők megköszönnék azt, ha valaki a borzalmas eszmékkel szembemegy. Ahogy korábban is. Fél óra, néhány váza/plakett/oklevél a házelnökkel átadva (mintegy ezzel a kis súlyú közjogi paprikajancsival jelezve, hogy a Zállam szerint a rasszizmus diszlájk), fejenként három fornetti, két fotó és három sor az MTI-nél, oszt jónapot.

Köszönhetik persze, de nem az Országházban, pláne nem a házelnökkel. Kövér László úgy döntött, a sok EU-s elfoglaltság miatt inkább nem kapják meg a kért időpontban a Vadásztermet. Más időpontot meg nem javasolt.

Nem nagy ügy, tényleg. Csak néhány, hogy is trendi a holokauszt-túlélőket nevezni? Hivatásos rettegő? Valami ilyesmi. Szóval, csak ők rinyálnak. Ahelyett, hogy örülnének, mint majom a farkának. Hisz náciveszély nincs, a szélsőjobb kapott két akkora pofont, amekkorát Bujtor István adott a fél perccel hamarabb eldőlő kaszkadőrnek, minden nagyon szép, minden nagyon jó.

Semmi váratlan nincs abban, hogy a Fidesz le sem szarja őket. Ahogy már a nagyállamférfi Antallról is mondták: nem volt fasiszta. Éppen csak antifasiszta sem. A Fidesz nem támogat nyilvánosan nácikat. Épp csak nem is küzd ellenük. Nem jár direkte a kedvükben. Igaz, nem is próbálja őket elszontyolítani. Nem dicséri meg Bayer Zsoltot, ha a szokásosnál is nagyobb mocskot delirál. Igaz, nem is zavarja, ugyanúgy bulizik vele a szülinapokon. És nem ünnepel mindenféle öreg antifasisztával – igaz, meg sem tiltja nekik a bulit.

Szóval, nem történt semmi említésre méltó; eddig sem viselkedtek másképp hasonló ügyekben. Esetleg Narancsovics polgártárs védte kicsit az árpádsávot, ami érdekes lehetőséget kínál fel: el szabad dönteni, agya vagy gerince nincsen neki. Igazából mindegy: ez az a sunyi hozzáállás, ami miatt a továbbiakban sem kívánjuk szavazatunkkal támogatni ezt a pártot. A Házelnök Úrnak is csak egyetlen apró javaslatunk lenne, mély tisztelettel.

Gyártson magának kistestvért a kétes erkölcsiségű tisztelt édesanyjával.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napilajk.blog.hu/api/trackback/id/tr732706764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.03.03. 14:05:31

Juszt László fogyókúrája jut eszembe, bő tíz évvel ezelőttről. Ugye, Lászlónak László, de Kövér már nem szeretne lenni...

Egyébként egy dolgot hadd mondjak a Fidesz "védelmében". Az a faramuci helyzet van, hogy hatékonyan csak ők képesek arra - 2/3-tól függetlenül - hogy megálljt parancsoljanak a gyűlölködő csőcseléknek. Tavaly tavasszal pont az ő kétharmaduk fogta föl azt az indulatot, amit az emberek a régiekkel szemben éreztek. A Jobbik ezzel el van lehetetlenítve, mégha a mi ízlésünknek így is felülreprezentáltak az Országgyűlésben. Igaz, hogy nem Magyarországért, hanem a saját érdekükben, de megakadályozták, hogy még jobb eredményt érjenek el. Ennek most fizetjük az "árját".

Sajnos nemcsak a politikusok nevezik "hivatásos rettegőknek" a túlélőket, hanem sokkal többen. És erről szerintem nem csupán a jobbra túltoleráns Fidesz tehet, hanem azok is, akik másik irányból használják a holokausztot. Hogy egy messzi példát mondjak: az a chicagói pertársaság, akik a MÁV-ot perlik kártérítésért, mert a jogelődjének sínpályáján is mentek deportáló vonatok.

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.03.03. 14:50:04

@Reckl_Amál: Ami az én idegeimet borzolja (ez már csak egy ilyen nap), hogy tehetne ellenük. De nem tesz. Udvarol nekik és nem ellehetetleníti őket.
A chicagoiak meg egyszerűen hülyék. De nem adnak okot arra, hogy akárki gúnyolódjon a náciktól megijedőkön.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.03.03. 15:19:53

@stivanleroy:
Nem okot ad, de magyaráz. Emlékszem, mennyien voltak fölháborodva, amikor ez friss hír volt. Egyszerűen kizártnak tartom, hogy mind náci volna.

A Fidesz pragmatikus párt, ideológiáktól teljesen mentes. Ha az az érdekük, hogy ne legyenek nácik, mindent megtesz ellenük. Ha viszont más az érdekük... (az egész rendpártiság most azért mehet, mert két - két és fél éve a Jobbik teli torokból nyomatta a cigánybűnözéses műsorát). Ha realisták vagyunk, annak drukkolunk, a fideszes úthenger útjába kerüljön a barna banda.

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.03.03. 15:45:09

@Reckl_Amál: Ez sokkal inkább ízléstelen nyerészkedés volt (gyanítom, meglehetősen kevés valós túlélővel), mint bármi más. Pofátlanság, igen. De szerintem ez sem magyarázhatja az antiszemitizmust - csak a konkrét sunyik elküldését melegebb éghajlatra.

A Fidesz esetében talán valóban nincs ideológia. De jövőkép, elképzelések igen, és azok talán még kevésbé szívderítőek. Ezzel együtt valóban abban kell bízni, hogy egyszer szembekerülnek egymással. Mert a győztese "személye" nem kérdés. A tájkép, csata után: az már inkább érdekes lesz.

padmasambhava 2011.03.04. 10:22:13

A természet kedvez nekik : a holocaust túlélök lassan kihalnak... Viszont a Fidesz & co. politikája sajnos hozzájárul ahhoz, hogy a holocaust drukkerek egyre többen legyenek.
Narancsovics barátunk meg valószinüleg üres belülröl : se gerince, se agya - de még szive sincsen...

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.03.04. 11:30:19

@padmasambhava:
Navracsics nem hülye. Csak, úgy látszik, megtetszett neki a politika egy cseppet.

Az Árpád-sávos zászlót azért vette védelmébe, mert biztos voltak olyanok a pártban, akiknek az ő szürke eminenciás, értelmiségi stílusa kevés, nekik akarta mutatni, hogy tud a söpredéknek is szimpatikus arcot mutatni.

"A Fidesz & co. politikája sajnos hozzájárul ahhoz, hogy a holocaust drukkerek egyre többen legyenek."

Kifejtenéd?

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.03.04. 11:42:07

@Reckl_Amál: Ha nem hülye, úgy még szomorúbb a helyzet. Bár azt régóta tudjuk, hogy a hatalom a legembertelenebb hatású drog.

A Fidesz pedig jó tizenhárom éve tűri, kilenc éve explicite támogatja a nézetek hirdetőit (emlékszünk, mikor kötelező olvasmány lett az addig is ordas módon zsidózó Demokrata?).

Előbb-utóbb hihetővé válik az, hogy ezekkel nincs baj. Hogy ha most is mindenről a tudjukkik (begörbített mutatóujjal ormányosat játszik az orrtő mellett, kacsint) tehettek, akkor ad 1: nem biztos, hogy anno nem volt jogos a dolog. Ad 2: a Demokrata is megírta, hogy nem is úgy volt. Csak ők mondják magukról.

És senki sincs, aki azt mondaná, hogy azért gondolkodjunk is beszéd előtt.

A hallatlanul nemszélsőséges neojobberbloggerek is megírták (Bencsikék nyomán): nevetséges bérrettegők, akik magukra veszik az ilyesmit. Csak azért, mert a családjukat hasonlóan fogalmazó illetők likvidálták. Piha.

Érthető, hogy miért nem lépnek fel ez ellen: lehet, hogy nem így gondolják, de az így gondolkodók szavazatára szükségük van. Úgyhogy legalábbis nem lépnek fel ellenük.

Amíg ez így van, engedtessék meg nekem cinikus söpredéknek tartani mindenkit, aki ezt vállalhatónak tartja.

padmasambhava 2011.03.04. 11:52:23

@Reckl_Amál: Kifejtem : pontosan azért, amiket S.T.Ivan felsorolt a commentben -hol és mikor nem léptek fell ellenük határozottan, hanem elhallgatták, elbagatellizálták, lebecsülték, elviccelték, eltürték, stb.
Ez egy mocskos eszme és híveinek szalonképessé avatása...

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.03.04. 13:01:15

@padmasambhava:
Én viszont össze vagyok zavarodva, nem tudom, hogy mi lett volna a helyes.

Az, amit a másik oldal csinált, hogy minden apró, nem megfelelő gesztust számonkértek, nekem is szimpatikusabb lenne, de valamiért Magyarországon pont a visszájára sült el.

A szélsőjobb valódi bázisa nem nagy. De ahogy látom, minél többen foglalkoznak velük, minél több médiaszereplést kapnak, annál fontosabbnak tűnnek, annál többen ismerik meg a beteges gondolatvilágukat.
A Fidesz is ezért nem mer nyíltan kiállni ellenük (bár néha ezzel is kacérkodnak). Mert nagynak tűnnek, és most magukhoz képest azok is. De ez nem a Fidesz hibája csak, hanem azoké is, akik miatt elégedetlenségében sok ostoba, megvezetett ember ezekre szavazott.

Továbbra is azt mondom, előbb nekünk, a társadalomnak kell(ene) kifejeznünk, a többség undorodik a széljobbtól. Csak sajnos már egyáltalán nem vagyok abban biztos, hogy ez tényleg így van. :(

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.03.04. 14:39:12

@Reckl_Amál: Valamiért a harmadik köztársaság jobboldali hagyományától elválaszthatatlan a széljobb csendes tűrése/leheletfinom támogatása. És sajnos ugyan a mindenkori bal is profitált abból, hogy volt ki ellen küzdeni; legalábbis egykor tűzközeli ismerőseimtől hallok olyat, ami erre nged következtetni (a liberálisok pedig meg voltak győződve arról, hogy a nácikat is védeni kell - most pedig csodálkoznak), de pontosan a jobboldalnak kellett volna tűzzel-vassal nekimenni ennek a bagázsnak.
De a "Gyurcsány tehet arról, hogy ennyien ilyen mértékben elszabadultan gyűlölködnek" gondolatmenet... Hát, ez nekem sántít csöppet.

És pontosan az utolsó bekezdésed utal arra, ami az én bajom is: én azt gondolom, az ehhez közelebb állóknak kellett volna fellépni ez ellen.

Kellett volna.
süti beállítások módosítása