Hungary like the wolfNyájas Olvasó, ha nem éreznénk egyfajta bátorítást az irányodból, komolyan nem kommentálgatnánk a közéleti ügyeket. Mert minek is, ugye. De ez csak a dolog egyik fele. A másik az, hogy be kell látnunk: az idő múlásával nyugalmunk is kopófélben van. Már korántsem toleráljuk olyan könnyedén a hülyeséget, mint régebben. Pláne, ha az demagóg (a demagógiát annyira egyébként sem szeretjük, de ez más történet). Holnap-holnapután ráadásul megint esélyes az elhalkulás, úgyhogy most jó sok dal lesz. Erőteljes Presser-hatásokkal. Bocs.

Szóval, az ifjú kereszténydemokraták (egy mérhetetlen beágyazottságú párt ifjúsági tagozata) úgy döntött, az interneten csábítja haza a távozottakat. Egyszerre hivatkozva az adórendszerre és a Túró Rudira.

Akadtak már remek kritikái a kampánynak, például ez itt ni, vagy egy másik, a betevő fotosoppolt képekkel, ezt a vonalat hanyagolnánk is.

A mi bajunk az, hogy ezek közül semmitől nem horgad fel bennünk a magyar. De a hazai jobboldal mondhatni genetikusan ilyen: ráront nemzetére, és hangerővel terelné el a figyelmet saját maga riasztó sivárságáról.

Szeressük az országot? Rendben. Mindig szerettük, csak halkan. Minél hangosabb valami, annál talmibb és üresebb – ezt ne felejtsük soha el. A tiszta dolgok csendben is erősek. Így az ország nekünk nem is adórendszer, vagy Matolcsy kísérleti laborja. Az ország nekünk néhány dal, az anyanyelvünkön. Nekünk az ilyenek jelentik az országot.

MInt mondjuk ez is. Az életműhöz képest a Frenreisz-dalokhoz viszonyítva is gyenge. Didaktikus is, nagyon. De legalább az érzésekről szól.

 

Ez már sokkalta jobb. Nem nehéz észrevenni (sőt, ahogy a matematikusok ellentmondást nem tűrő módján levezetni szokás egy gondolatot: vegyük észre! – és kész), hogy a tér akár az országot is jelentheti. Miénk itt. Mindenkié.

 

Vagy legyen tényleg egy tér. Egy bizonyos tér. Na, ez egy haza szeretete, nem a hepciáskodás.

 

Vagy bocs, de ugyanez egy másik verzióban. Egyszer elmegyünk szerintünk egy Bérczesi-koncertre. A Hiperkarmát nem ismerjük nagyon, de a BlaBla például nagy kedvenc volt. És a jelek szerint most is remek a dolog.

 

És vissza kicsit Presser felé: Zoránnak írták ezt a dalt. Dusán és Gerendás. Rólunk, magyarokról. Húsz éves dal. Mintha mai lenne.

 

És akkor végül megint Presser. És egy város. És egy hang. És egy attitűd: „Az élet kaland/itt ezen a helyen/De maradok, mert kalandvágy/tombol bennem.”

 

Szegény kicsi IKSZek. Nem érthetik, mi a hazaszeretet, amíg nem tudják, hogy nem a zsírban úszó pörkölt és nem Orbán Viktor miatt szeretjük a hazánkat (függetlenül attól, hol is élünk éppen).

Hanem ezeknek ellenére is.

A bejegyzés trackback címe:

https://napilajk.blog.hu/api/trackback/id/tr472767895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

padmasambhava 2011.03.24. 19:48:12

With love : www.youtube.com/watch?v=M-5Q2G226o8

Na hát ez megint egy szuper beteg ötlet ! Elolvastam a 10 okot - elökelö helyen szerepel hogy "Magyarországot még nem érintette meg a nemeket összemosó filozófiák szele" - ezt most értsem úgy, hogy honfitársaink kivétel nélkül heteroszexuálisok ?
Jaj, akkor jövök, várjatok meg !!!!!!

BTW, demagogiára allergiás sokkal reagálok ! Veszélyes lett az életem...

Apropos, közéleti ügyek, egy cikk a mai Standardból :
derstandard.at/1297821282041/Toedliche-Bedrohung-fuer-Fidesz

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.03.25. 11:56:32

"Nem érthetik, mi a hazaszeretet, amíg nem tudják, hogy nem a zsírban úszó pörkölt és nem Orbán Viktor miatt szeretjük a hazánkat (függetlenül attól, hol is élünk éppen).

Hanem ezeknek ellenére is."

Ámen.

Szeretnék optimista lenni. Addig is, amíg a béna honlapokon barkácsol a KDNP, addig sem komoly dolgokba ütik magasan hordott, ostoba orrukat. (IKSZ Fucktor)

Egyébként a célkitűzés jó. Szerintem se menjen el innen mindenki. De ez a módszer nem jó semmire.

Terry Black jövő hónapban Dubaiba költözik, ebben csak az az érdekes, amit valaki kommentelt. Azt írta, hogy Magyarországon már csak a cigányok és a hülyék maradtak. Nekem mindig nagyon fáj, amikor az "emigránsok" hülyébbnek gondolnak minket, itthonmaradottakat. Akár abból az irányból is meg lehetne ragadni a kérdést, miért jó maradni.

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.03.27. 10:00:13

@padmasambhava: Bár sosem sikerült megszeretnem Denjént, ezzel a dallal szinte sikerül neki (vö. Petőfi és a Kárpátok viszonyát).
Tisztázzuk: a zemberek kétharmados fülkeforradalmuk idején erre adtak felhatalmazást pártunknak és kormányunknak. Lehetett remélni, hogy nem ez lesz (mint azt, hogy holnap Nyugaton kel fel a Nap), de erre építeni balgaság lett volna. Igen, mi a matyóhímzett heteró Túró Rudi országa vagyunk, akármit is állítanak külső és belső ellenségeink (mint ez az Ungváry - Ungvár, Kárpátalja: tuti az ukrán zsidók ügynöke - hamarosan kirúgják a cserkészettől, de még Hódmezővásárhelyről is). Az ilyen nemzetellenes demagógiára bezzeg nem vagy allergiás? Megvettek a labancok, mi? (Értem mennyit adnának, tessék mondani?)
Mindig abszurd hely volt ez az ország, de most az egyenesen ijesztő pillanatokból is egyre több van.

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.03.27. 10:16:53

@Reckl_Amál: Attól tartok, a KDNP elszánt hülyéiben mindenre van energia. Végre helyzetben vannak, nem hagyják elveszni ezt a soha vissza nem térő (állítólag többen úgy vélik, az alkotmány elfogadása után már a Fidesznek is ciki lesz a banda - nem lenne baj, bár ők a nem lebecsülendő egyházi hátszél ára) lehetőséget.
Sajnos a kommunista Antikrisztussal kell egyetértenem: menjenek, minél többen. Csak jöjjenek vissza. Új szemlélettel, új tapasztalatokkal, új ambíciókkal.
Úgy általában az ország felelőssége, hogy legyen miért visszajönni, az érzelmeken túl is.
És az emigránsoknak is igazuk van valahol: kevés, nem túl biztató kilátás, eszement társadalom, súlyosbodó feszültségek, állami demagógia - nem feltétlen jó itt élni. Nyilván van miért maradni (csalamádé, disznótor, Viktorviktor, hát hogyne), de megsértődni azon, hogy másoknak nincs... Az az ő bajuk. Ami nyilván nem jó. Az így vagy úgy elkeseredett ember pedig gyakorta vagdalkozik (tán emlékszel, mikor lekommunistáztattam - szerintem az is ilyen dühroham volt, pláne, hogy nem csak én voltam a célpont).

padmasambhava 2011.03.27. 20:06:06

Itt vagyok, ragyogok !

Sorry Demjénért - akkor inkább a következöt : www.youtube.com/watch?v=LYBw6XTcww4

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.03.27. 20:23:13

@padmasambhava: Semmi gond, az az infó, hogy 7-én lesz Wei Wu Wei koncert - nos, ez megfizethetetlen, ahogy reklám mondja :-) .

padmasambhava 2011.03.28. 09:35:09

@stivanleroy: bevallom hösiesen, hogy fogalmam sincs, ki/mi az a Wei Wu Wei... Mikor utoljára hallottam róla, akkor ö még egy Taoista filozófus volt - most meg koncertje lesz ?! Fejtsd meg, légy szives.

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.03.28. 15:02:48

@padmasambhava: Sajnos mostanában nem lesz koncertje. De a klipen még szerepelt a nevük.

napilajk.blog.hu/tags/wei_wu_wei

Kellemesen allternatívas valami a jazz és a pop határvidékéről, két lemezük volt annak idején.

www.google.com/search?hl=&q=wei+wu+wei+egy%C3%BCttes&sourceid=navclient-ff&rlz=1B3GGLL_huHU384HU386&ie=UTF-8

Egész jó találatokat ad. A gitárosuktól tanultam anno én is. Sajnos kiderült, hogy a zenélés tehetség nélkül nem az igazán könnyen művelhető valami.

Olykor még tehetséggel sem egyszerű. A gitáros azóta kiváló műfordító lett. Bár én speciel a saját novelláit is szerettem...
süti beállítások módosítása