kedves PotrienNyájas Olvasó, folytatódik (igazából soha meg sem szakított) retró sorozatunk, nem mentesen a hülyeségre érzékeny áthallásoktól. Meg a politikai nosztalgiától sem. Utoljára ebben az ügyben voltunk aktívak. És ez volt az első alkalom is (hogy a magára a kelleténél már akkor is büszkébb, azóta eltűnt párt miért nem lovagolta meg ezt a vonalat, csak azért nem igazán érdekes kérdés, mert semmilyen más vonallal sem foglalkoztak később sem). Lehet, hogy kevébé tartanánk vérforaló baromságnak a dolgot, ha nem olvasgatnánk Rejtőt a héten. De tesszük. Bocs.

Állítólag (istenkém, add, hogy ez tényleg csak valami hülyeség legyen, az újságíró hülyéskedjen, vagy csak félreértett valamit, ez a hülyeség már nem lehet igaz) Pártunk és Kormányunk környékén felmerült a gondolat, hogy visszaállítanák a sorkatonai szolgálatot. Legalább úgy részben. Kicsit. Hogy ha jön az ellen, össze tudjuk rakni a géppisztolyt.

Abban a korban, amikor emberre gyakorlatilag nincs szükség egy háborúhoz. Amikor már mindenki tudja, hogy nem attól lesz valaki ember, hogy fogkefével sikálja a vécét. Amikor nem kell egy impotens, súlyos komplexusokkal és még súlyosabb imbecillitással sújtott állat üvöltése szerint ugrálni, csak mert izé. Amikor az tanulhat profi gyilkosnak, aki akar. Aki meg nem akar, annak nem kell. Ezért gyűjtöttünk anno még aláírást is. És ezt tartjuk még mindig ez elmúlt tíz év egyik talán legfontosabb vívmányának.

Bocsánat, vulgárisak leszünk: egzecíroztassa Karádi őrmester a ti jó kurva anyátokat, drága politikusaink.


Ennél szebben nem lehet összefoglalni. A félmeztelen fickóért, nyúllal a kezében külön pirospont jár. Kezdjük egyébként respektálni a Nóta TV magyar popkincsért tett erőfeszítéseit.

 


Valamivel szebben szól. És a hangszerelés is jó. Miért nem volt ilyenből több is?

 


Sípos F. Tamás apja katonatiszt volt. Ehhez képest kéretik figyelembe venni a „soha nem leszek ezredes” eltökéltségét.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napilajk.blog.hu/api/trackback/id/tr292787948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lindalee 2011.03.31. 15:28:41

Ááá bakker én már azt sem tudom, hogy kapkodjam a fejem! Most komolyan: gyerek utáni választójog, vármegyék vagy mi és most ez is! A melegek élettársi viszonyát nem akarják visszavenni esetleg? Hihetetlen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hogy a kedves szerzőtől tanult egyik kedvenc szavamat idézzem: monnyolle.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.03.31. 15:54:59

@lindalee:
Nyugi, visszavették. Az új alkotmány nem is ismeri a melegek fogalmát.

Félmosolyt csal az arcomra, hogy akkora baromságok vannak itthon, hogy Ámerikában is látszanak.
Tényleg oda még nem küldtek kamu fordítást az agyrémükről? Az EU már kapott egy slankított változatot. Nekem ebből az derül ki, hogy ezek pontosan tudják, mi nem komilfó (comme il faut?).

Leroy!
A mai napig büszke vagyok arra, hogy aláírtuk a sorkatonaság eltörlését. Ma ugyan ott turkáló működik, nem pártiorda, de legalább ezért az ügyért tettünk valamit. (Mindig sajnáltam a fiúkat emiatt a baromság miatt. Épp elkezdené az életét az ember, és akkor kiszolgáltatják mindenféle bunkóknak. Még a gondolat is borzasztó. Főleg így: "Abban a korban, amikor emberre gyakorlatilag nincs szükség egy háborúhoz.")

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.03.31. 16:29:29

@lindalee: Ahogy arra a Oriza Triznyák, a KDNP ifjúsági tagozatának alelnöke rávilágított: ebben az országban van Túró Rudi, és nincsen buzulás. Ezért kell visszavágynod. Meg a magyar egészségügy miatt (ROTFL).
@Reckl_Amál: És gondolj bele, mi lesz az ember fiával ilyen helyen. Volt egy tanárom, aki időnként a szakállát simogatva katonasztorikat mesélt. Pedig lehet, hogy valamikor rokonszenves fiatal volt. És mi lett belőle. Brrr.

padmasambhava 2011.03.31. 20:51:49

Marha sokat röhögnék a bemondásaitokon - ha nem lenne az egész olyan szomorú.
Az Oriza Triznyáktól le estem a heveröröl. Férjem azt mondja, betiltja nekem a magyar blogok olvasását, mert életveszélyesek. Azon gondolkodom éppen, hogy átkeresztelhetném a macsekot O.T.-ra... (megérdemelné : ma le akarta vetni magát a negyedik emeletröl - egy madárka után !)

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.04.01. 04:54:52

@padmasambhava: és a Nyugat már cinkosan együttmüködik az elhallgattatásban! Ezért cserébe még a Téglagyári Megálló (gondolkodtam, de Csukás viszonylag egyszerü neveket adott - külföldinek nyelvtöröt inkább Lázár Ervinnél keresnék) név is beleférne. :-)

padmasambhava 2011.04.01. 09:19:59

@stivanleroy: oh, Lázár a csúcs nevek szempontjából, meg amúgy is. "Ha három lábon gyábokolsz, a Kálán Pugra nem tusz menni..." (vagy valahogy így)

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.04.01. 10:44:01

@padmasambhava:
Bruckner Szigfrid - a világ legszebb oroszlánja. Ha lesz egy oroszlánom, csakis ez lehet a neve. :)

@stivanleroy:
Érdekes nekem is volt egy ilyen tanárom. Nekem is ő jutott eszembe. Szinte villámokat szórt a szeme, amikor valaki a katonaság megúszásáról beszélt. Szerinte kell az az embernek. (Mint egy púp a hátára.)

padmasambhava 2011.04.01. 11:46:58

Ma fogmosás közben erröl a katonaságbevezetésröl gondolkodtam (a fogmosás reggel fél óráig tart, mert akkor jönnek a legkacifántosabb ötleteim...) és arra jutottam végülis, hogy ök a gárdából indulnak ki és azt hiszik, hogy az emberekben annyi a fölösleges militáns energia, hogy azt ki kell használni...

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.04.01. 12:11:56

@Reckl_Amál: Kicsi a világ. Lehet, hogy még lindalee is találkozott ilyen fazonnal.
Bruckner Szigfrid. Hát persze. Bár valamennyi németes gyakorlattal egész könnyen kimondható :-).
@padmasambhava: Amilyen ijesztő ötlet, még lehet is benne valami.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.04.01. 12:53:42

@padmasambhava:
Nekem ez egyértelmű volt. És sokkal inkábba a sereg, mint a gárda. Az érdeklődőknek. Vajon mit ért egy olyan had, amelyikben senki sem akar katona lenni?
Csakhogy az önkéntes haderő ma is létezik.

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.04.01. 13:36:01

@Reckl_Amál: De ott nem csak grasszálni kell. Ezért lettek inkább gárdisták.

lindalee 2011.04.01. 22:55:47

Van egy olyan érzésem, hogy sok éppen kialakulóban levő család ment tönkre annak idejön a katonaság miatt...

lindalee 2011.04.01. 22:56:45

idejön = idején (bocs)

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.04.02. 09:22:07

@lindalee: Tegyük mindenkinek kötelezővé az 51-es buszt, mert a mi fiatalkorunkban is volt, és azok milyen szép évek voltak, és tuti jobb emberek lettünk a kis kényelmetlenségek elviselésével. Hát nem?

lindalee 2011.04.02. 19:47:55

@stivanleroy: Igeen! És kelljen DOS-t is tanulni gimiben! Attól erősödött a lelkünk.
süti beállítások módosítása