stivanleroy 2011.04.08. 15:00

Na tessék

PatetikusNyájas Olvasó, kezdtük hinni, hogy jön egy kis csillapulat idehaza, nem kell minden nap valami kommentet igénylő hírrel foglalkozni. Ha valamit ilyen biztosan érzünk majd, érdemes lesz felkészülni az ellenkezőjére, mert csúfos dolgokra kerülhet sor. Ma (tulajdonképp lehet, hogy tegnap késő este, ki emlékszik már az ilyesmire) is olyan sztorit olvastunk, hogy az minden várakozásunkat felülmúlta.

Bizonyos irányból néze semmi különös, semmi váratlan mértékben meglepő. A Magyar Királyi Hírszolgáltató szabályosan hazudik. (A csúsztatás sem volt meglepő, Élő Gábor, a jobbos közszolgálat és a párttévék között lelkesen ingázó exzsurnaliszta ebben a műfajban olyan ügyes, hogy Révai elvtárs is megnyalná a száját – Aczélnak jobb ízlése és több esze volt, de ez más történet; szóval, a csúsztats-mellébeszélés még hagyján. De a piti hazudozás azért kicsit erős.)

 

Biztos volt már mindkettő dal, de elég jók ahhoz, hogy ezt a vállalhatatlan figurát ellenpontozzák.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napilajk.blog.hu/api/trackback/id/tr42809741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

padmasambhava 2011.04.08. 16:04:52

Üdv Páriszból (már hazafelé) - és nem szabadság volt

Ez talán passzol a fentiekhez, although nem tudom pontosan, megint) mivel lepett meg a MKH (hallgass bele a szövegbe...):

www.youtube.com/watch?v=1vP-bONWw38

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.04.11. 09:36:13

Ez megint öngól. Nekem ez a Cohn-Bendit nagyon nem szimpatikus figura, de dolgoznak rajta, hogy az legyen.

Egyébként a riport készítője már meg is kapta a jutalmát. Előléptették.

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.04.11. 10:35:14

@Reckl_Amál: Attól, hogy nem szimpatikus, még lehet igaza - határozottan pukkancs alkatnak tűnik, de rohadtul nem annak, aminek megpróbálják beállítani.

Csak az a szomorú, hogy a Dani valamikor kimondottan komoly, rokonszenvesen szakmai alkatnak tűnt. Ő volt az egyetlen Híradó-szerkesztő az ECHO csapatában, aki gondosan megnézte a többiek híradóit is. Összehasonlítani, elemezni, tanulni.
Voltak ott mások, akikből ezt hamarabb kinéztem volna.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.04.11. 12:47:20

@stivanleroy:
Az például alapvető túlzás, hogy az új alkotmány tervezetében pont a Himnusz első sorának kell nekirontani. Minek? Aki nem hisz Istenben, az átugorja azt a részt. Nem ez a lényeg. Ahogy az pußtaparty hangulatú bevezetés sem fontos. Az csak egy fénykép az alkotókról, ill. arról, milyen primitívnek hiszik a választókat.

A lényeg az, hogy ennek az alkotmányozásnak semmi más célja nincs, mint a mostani kormányzat bebetonozása. Hogy mellesleg dobnak egy-egy ideológiai csontot, csak a cinizmusukat mutatja.

Cohn-Bendit nem tudta kikkel húz ujjat, azt hiszem. Ez a pedofilozás egészen alpári. És ugyanaz, mint a "preambulum" esetében. Ezt a saját, lenézett szavazók is értik. Azt, hogy egy hivatásos provokátorról van szó, akinek a véleményét meg kell hallgatni, és helyén kell kezelni, már nem merik megkockáztatni. Mint a Petőfi-vers sajtószabadságról szóló strófáit, DCB szavait sem szabad gondolkodásra bocsájtani, mert az csak összezavarná a nyá... hallgatóságot.

Papp Dániel esete meg tipikus. Miért ne ütné a vasat, amíg meleg? Ha esetleg valahogy Orbánék ellenzékbe kerülnének, őt pedig mint hiteltelenné vált figurát eltávolítanák, bárhova elmehet sírni, hogy őt politikai okokból rúgták ki. Ami igaz és jogos is lesz.

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.04.11. 14:00:07

@Reckl_Amál: Az istenkézés egyszerűen csak idejétmúlt valami, nagyjából a felvilágosodás óta. Nem az isten emlegetésétől lesz egy alkotmány komolyan veendő. Viszont illik, illenék tekintettel lenni a többségben lévő, nem "rendes, vallásos" zemberekre. Mert a semjéni keresztyények vannak a legkevesebben - és ugye, a mi, hívő magyarok, meg egye fene, a többiek is típusú felsorolás legalábbis ízetlen. De mindegy, bár ez lenne a legfőbb gond.
Azt viszont elfelejted, hogy adott esetben a preambulum az alkotmány részeként értelmezhető jogforrásként (ezért tilatkozik a történészelit: mert törvény lesz valaki privát olvasatából, ezen a ponton kizárva minden mást. Afelől pedig kár lenne kétéséget támaszatni, hogy ki is zárják majd azt, ami kizárhatónak tűnik adott pillanatban. Ahogy a nyugdíj szempontjából tartom veszélyesnek azt a passzust, hogy idős szülejét a gyereknek KELL eltartania). Jogforrás akkor is, ha marhaság. Ha ott van, bele lehet magyarázni akármit.
Ha politikus csinál valamit, a legrosszabb változatot vedd kritikád alapjának. Azt is felül fogja múlni a valóság.

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.04.12. 09:24:16

@stivanleroy @Reckl_Amál: index.hu/kultur/media/2011/04/11/jobbikos_tisztsegviselo_volt_a_cohn-bendit_riport_keszitoje/

Bizonyos dolgokat érthetővé tesz. Az általam korábban megismert szakmai hozzáállását nem. De az régen volt.
süti beállítások módosítása