FavouriteNyájas Olvasó, így erősen vasárnap estébe hajlóan nem rabolnánk fölöslegesen hosszan az idődet. Meglehet, akad jobb dolgod is ennél. Így mi is csak egy dalt villantunk meg, mert szeretjük a viccesen kanyargó melódiáját. Cserébe több változatot is felkínálunk belőle: újra és újra feldolgozzák ugyanis. A mi titkos favoritunk amúgy a középső. Ha nem fúj ennyire a szél, teljesen passzolt volna a naphoz.

Ez volt az eredeti változata, B-oldal volt egy felejthető A oldal mellett. Kissé demószagú felvétel, de a dallam már megvan. És a benyögés maga: zseniális.

 

Ez meg a legismertebb feldolgozás egy one hit wonder skót úriembertől. Azóta is rühelli a dalt (rossz ízlésből kifolyólag nem is érdemelne nagyobb sikert, maradjunk ennyiben). A klip tüneményes közhelygyűjtemény: szó ééjtíz, mondaná a VH1 mély hangú szpíkere. Különös lájk a napon aszalt koncertgitárnak (aki tábortűzhöz-tengerpartra andalogni Ovationt visz, monnyonle – a szálloda bárjában sem Fender Rhodeson játszunk).

 

Ez a legfrissebb feldolgozás, valamiért a Fleetwood Macet is emlegeti. A jó ég tudja, miért. Amúgy kellemes, jól zárja a napot.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napilajk.blog.hu/api/trackback/id/tr782815027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.04.11. 09:46:17

A Szóéjtísz nagyon fontos műsor volt, ráadásul jóval megelőzte a korát. (Mint a Tesco egyszer. ;) ) Már jóval a retrohullám előtt rajongott a nyolcvanas évekért, legitimmé téve, hogy szeressük azt az időt, amikor születtünk. :)

Messzire vezet, de azt hiszem, kellene ilyen műsor a történelemről is. Hogy ne kelljen utálni azt az időt, amikor végülis jól éreztük magunkat.

A szelet egyébként szeretem, de most már kicsit sok.

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.04.11. 10:36:42

@Reckl_Amál: A sok szelet csak kajából jó.

Bocsánat.
süti beállítások módosítása