stivanleroy 2011.05.27. 16:30

Ó, azok a...

Szó kjútNyájas Olvasó, retrospektív magyar sorozatunkban újabb gyöngyszemmel gyönyörködtetünk meg. Annyira benne van minden a maga korából, hogy egyszerűen muszáj megmutatni. Amúgy félreértés ne essék: igazából szerettük ezt a dalt (a refrénjét mindenképpen), de ma belehallgatva... Nos, hát igen. Nem véletlenül nem sikerült a kilencvenes években (sem) megváltani a világot. A dal jó, de a szám így, ebben a formában... És aztán találtunk még egyet.

A második zenekar billentyűsét szinte ismertük is: anyánk kollégája volt, de bezzeg a kazettát valahol Veszprémben sikerült csak megvenni.

Az elsőnek meg nyílt színi koncertjén is kis híján voltunk: mi ott voltunk, ők nem. De Verebély Ivánék osztogattak valami rövid életű, rózaszínes papírra nyomott vicclapot. Nyájas Olvasó, te talán még emlékezhetsz a címére.

Érdekesebb a videó. Vigyázó figyelmed ezekre vessed: a mindentől különváltan szóló basszus (amúgy lájkolnánk, de...). A fátyolosan, túl messiről és elmosottan szóló, a kelleténél kevésbé effektezett gitár. A hasonlóan fátyolos és effektezetlen (nem autotune, csak egy kis zengés, vagy valami) énekhang, és az általában is érdekesen kevert ének. Az itt-ott lólábként kibukkanó utánérzület (Chris Isaak, Wicked Game, valaki?), az erőtlen, gyenge vokál, a nem eléggé dinamikusra hangszerelt refrén-kíséret. A „s” mint kötőszó használata – ami élőbeszédben lassan Erdélyből is kikopik.

 

El lehet képzelni, milyen ütős sláger lehetett volna ebből, ha.

És a másik is megérne pár szót (például az énekről lehetne beszélgetni azzal, aki ezt így lemezre engedte).

 

Kellemes hétvégét, Nyájas Olvasó!

A bejegyzés trackback címe:

https://napilajk.blog.hu/api/trackback/id/tr212936937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.05.31. 09:28:05

Persze, hogy emlékszem. A rózsaszín vicclap a Pesti Vicc volt, aznap jelent meg az első száma, amikor legelőször találkoztunk. Jó ómen :) (már, ha van ilyen).

A hétvége kellemessége bonyolult kérdés amúgy. Péntek-szombat egy felvillanyozó, de fölösleges tréningen telt. Szombat este ráadásul, ugye, huligánkodni mentünk Triton művésznőhöz. Vasárnap meg fel se öltöztem...

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.06.01. 15:58:09

@Reckl_Amál: Kívánni szoktam, sokszor magamnak is. Vagy bejön, vagy nem.
süti beállítások módosítása