stivanleroy 2011.05.30. 16:55

Ótemagasságos

Szívem szevetNyájas Olvasó, véletlenül vlaami olyan dologra akadtunk már megint, amitől nem jutunk szóhoz sem. Pedig már órákkal ezelőtt történt a dolog. De akkor is. Valami olyan dolog, aminél már a hullámvölgéyben járó Pa Dö Dő is jobb volt. Meg is mutatjuk majd, megy egy másikat is. Utóbbinak a korával nem merünk foglalkozni. Méltatlan lenne. Meg persze szokás szerint ijesztő. Viszont lehet, hogy az első klipben van Fluor Tomi. Olyan is – teszi hozzá a bennünk élő Muppet-öregember.

Az egész produkcióról – bizisten – nem tudunk semmit sem. Meghökkentően rímtelen dalszövegű egynyári sláger, mutatós fehérnép, nem rossz hang, valami irritálóan Fluor-szerű félrecsúszottsapkás rappergyerek, és a megérdemelt feledéshomálya. Az egész valami olyan szürreális izébe áll össze, hogy nem jutunk tőle szóhoz. Komolyan, akár Dundika Bomcsikavauvau című dalát is inkább elviselnénk.

 

Olyan rossz, hogy az már rossz. Ez viszont valamivel többet mutat: a Pa Dö Dő alapvetően végül is szerethető,végre Falusi Marianról is megtudhatta az ország, milyen átkozottul jó énekesnő, úgyhogy tulajdonképp nem is lenne baj ezzel a dallal. Ha nem akkoriban készült volna, amikor a lemezeik alibi voltak a turnézáshoz. Ez a dal is olyan. De még így is ezerszer inkább.

 

Ez meg abszolút jó nyári dal. Nem csak a Beatles-hommage miatt, bár a megidézett hatvanas évek aranyosan mutatnak. De egy júniusi délutánról szól (fun fact: a Roxette oly sok év után június első délutánján játszik nálunk), ami nyár. Maga a dal pedig – ó, borzadály – tizenhat éves, és még mindig működik. Amikor születtünk, a Hard Day's Night volt tizenhat éves sláger. Csak az arányok miatt mondjuk. Jujj.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napilajk.blog.hu/api/trackback/id/tr12943741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.05.31. 09:41:34

A tűzfal miatt sötétben tapogatózom, de ez a mondat - sorry - odabasz:

"Maga a dal pedig – ó, borzadály – tizenhat éves, és még mindig működik. Amikor születtünk, a Hard Day's Night volt tizenhat éves sláger. Csak az arányok miatt mondjuk. Jujj."

Ehhez kapcsolódik, hogy a 26 éves öcsém mondta Fluor Tomi Mizujáról (múltkor "végre" láttuk a Viván), hogy ehhez már tényleg öregek vagyunk. Hozzátette, ez most nem cinizmus.

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.06.01. 15:55:49

@Reckl_Amál: A Mizuhoz a magyar populáció túlnyomó része öreg, a maradék meg majd kinövi. Van ilyen, Szandi is hasonlónak indult. Vagy a Hupikék Törpikék, mint popprodukció.

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.06.01. 15:56:50

@stivanleroy: Ajánlom viszont innen a Kesh kulcsszó (és Herrer Sára) keresését. Na, az is odab... odabarmol.
süti beállítások módosítása