Nyájas Olvasó, lassan elhisszük, hogy ami nincs fent a világhálón, az nem is létezik. Most is, elkezdtünk keresni egy bizonyos dalt, erre találtunk egy másikat. Is. Meg egy harmadikat, de az labdába sem rúghat a másik kettő mellett. És még mindig csak hétfő van, ó, Nyájas Olvasó. Ráadásul fájó szívvel kell belássuk: csöppet pironkodva ugyan, de fel lehet vállalni, hogy ezt szerettük. Némileges hangsúlyeltolódásokkal ugyan, de belefér..

Emlékeztünk, hogy valamikor volt a produkció a Top Showban (ne menjünk bele, mi volt az: messzire vezetne). Lényeg, hogy egy kellemes Prince-nóta átdolgozásának a feldolgozása volt, ami passzol a hétfőhöz, mint olyanhoz. Ez a Prince.

 

Aztán ez az átdolgozás feldolgozása. Menthetetlen öregedésünk egyik legbiztosabb jele, hogy nem vagyunk meggyőződve arról, hogy egy kis-, de legfeljebb fiatalkorú lánynak jól áll az ilyesmi (Pintácsi Viki esetében csak a bugyingó szabását véljük furcsának kissé, de belefér: énekelni tud, a huncutság jól áll neki). Viszont a dal összességben belefér. Még ma is. Több Vikivel még jobb lenne talán, de ez egy Szandi-lemezen volt duett.

 

Ez viszont... Jujj. Az első Szandi. Ha eltekintünk a pedofiloknak oly rokonsznves elemektől, kedvesen blőd (mint a Szerelmes szívek című mozi volt – utólag visszagondolva az egy szürreális-abszurd kísérleti film volt, csak tinivígjátéknak akartuk nézni, azért akadtak vele kisebb macerák). A Fenyő Miklós hangján tátogó Fenyő Dávid, és az úszkáló geometriai alakzatok, mint háttér: na, az priceless. A dal pedig, ha ennen maga paródiájaként hallgatjuk, remekül sikerült. Amúgy meg kordokumentum. Túl vagyunk rajta, a kilencvenes években maradt; az ártatlanságunkkal egyetemben.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napilajk.blog.hu/api/trackback/id/tr383019544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.06.28. 20:54:11

Ha felszabott bugyijú Pintácsit akarsz látni (inkluzíve tanga): youtu.be/3lqHnspFEvs

Az elveszett ártatlanságban az a jó, hogy valaha volt. Eddig nem tűnt föl mennyi pedofil-vidító szövegrészlet van a Kicsi lyány szövegében. :)

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.06.28. 21:27:33

@Reckl_Amál: Képességes, képességes. Valahogy kevésbé tűnik perverznek.

Érdemes lenne újrahallgatni a korai Szandi-életművet, ki tudja, mik lappanganak még ott.

Na jó, azt azért talán nem.

lindalee 2011.06.29. 18:38:29

A betyárok is durvák :)

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.06.30. 08:27:18

@padmasambhava: Ohó. Köszönöm szépen. Jónak tűnik.

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.06.30. 15:48:31

@lindalee: Nem kicsit. Ennél valószínűleg csak a Dóra-klipek visszanézése lenne nagyobb trauma.

lindalee 2011.06.30. 20:03:59

@stivanleroy: Hááá! Buli után a takarítás!
www.youtube.com/watch?v=fha1dabzNFE

Nekem általánosban erre kötelezően kellett táncolni valamelyik ünnepségen (ez volt a mániája az osztányfőnökömnek, táncoltunk a Lambadára is...). Na most elárultam a féltve őrzött kis titkaim :)

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.07.01. 07:02:45

@lindalee: Szerencsére nálunk a tánc nem volt ennyire téma (valahogy sejthette az ofő, hogy nem a legerősebb oldalam lenne). Viszont még az egyetemi évek alatt is találkoztam olyan hölggyel, aki emlékezett a Dóra-Szandi háborúra. Ő dórás volt. Ezzel együtt kedveltem :-)
süti beállítások módosítása