stivanleroy 2011.07.19. 15:46

Szívküldi

Nyájas Olvasó, bár némileges szünetet elviselnénk olykor, mindig jön valami jó fej ember, aki eszünkbe juttat valamit. Meg mások is, akik olyasmit juttatnak az eszünkbe, aminek annyira már nem örülünk, de üsse kő. Most egy szívszorító szerelmetes-féltékeny cívódásról jutott eszünkbe egy dal. És megkerestük az eredetijét is, ha már.

Szóval, a Tisza-táj magabiztosan száguldó ura üzent egy kedveset kedvenc politikai erőnknek, ha már. Miszerint ők nem koalíció (mondjuk mindig is tudtuk, hogy Tömjén Zsolt nem pártot, hanem legföljebb platformot vezet, de nem voltunk benne biztosak, hogy ezt ő is így látta: tetszel tudni, Nyájas Olvasó, mint a viccben: miért mondták be csak három nappal később Brezsnyev halálhírét? Hát mert korábban még neki magának sem merték megmondani). Szerencsére a kis nyersecske törvénygyár-igazgató elszólásából nem lett gond: ezzel (márminthogy a szövetség az nem koalíció) maguk is tisztában vannak – mondta Harrach Péter, Az Ember, Aki Második Lett Semjén Mögött (pedig, ah, hogy tepert szegény). Ezzel együtt kis pihenést kívánt a sokat érő lazarén polgármesternek. Mi olykor mást is, de ez nem a hízelkedés helye.

Szóval, cívódnak itten az örök másodikak. Mintha nem szeretnék egymást eléggé. Vagy afféle tükröt látnának egymásban: erre jók ők, nem másra. Ha nem róluk lenne szó, tán még meg is sajnálnánk őket. Így jártak, ezt dobta a gép. Ez nem egy szomorú dal.

 

Vagy a lázáribb megközelítés (figyelem: Johnny Rotten jó zenére nem fülsértően énekel!).

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napilajk.blog.hu/api/trackback/id/tr953080452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.07.20. 15:51:09

Már miért sajnálnánk őket? Néha tényleg azt gondolom, hogy a politika csupán különböző nagyon tipikus emberi gyarlóságok gyűjtőfogalma nyakkendővel átkötve.

Hogy a szerda ellenére fennkölt legyek, azt, aki ezeken a kis aljasságokon felülemelkedik, általában nem is nevezik politikusnak. Államférfi (ill. ennek női megfelelője), esetleg valamilyen tisztség megnevezése (miniszterelnök, köztárasági elnök).

Egy Semjénről vagy a nagypofájú, infantilis Deutsch Tamásról nem mondható el, hogy megállnák a helyüket, bárhová is fújja őket a szél. És mégis nagy pénzért elvileg fontos dolgokat irányítanak.

A felszabadulás után kint ült a házmester a ház előtt, ő volt a legnagyobb besúgó. Kérdezték is tőle, nem fél-e a megtorlástól. Mire ő:
- Szar emberre mindig szükség lesz.

Nagyon igaza lett, és emiatt juthatnak viszonylag magas pozíciókba (a második hely szerintem az) ilyen emberek. Az más kérdés, hogy miattuk magyarázni kell, hogy a második hely nem rossz, mert a színvonaluk degradálja azt.

padmasambhava 2011.07.20. 16:32:35

@Reckl_Amál: az a házmesteres nagyon jó (meg sajnos igaznak is bizonyul, a hatalmon lévö rendszertöl függetlenül...)

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.07.20. 17:33:43

@padmasambhava: Kis ország vagyunk, csak egy csőcselékünk van - ezt is akkoriban mondta valaki, akit a nyilasoknak köpött be korábban valaki, aki akkor épp Rákosi-táblát cipelt.

@Reckl_Amál: Sajnos a politika tényleg erről szól. A tetején pedig azok vannak, akiknek a gerince/arcbőre még olyanabb, mint a többieké.
süti beállítások módosítása